Premieră: Noua generaţie Honda Accord! (Video)
14 Iulie 2017, 19:28
După un total de peste 13 milioane de exemplare vândute pe teritoriul SUA şi 9 generaţii lansate în cei peste 40 de ani, Honda Accord debutează astăzi în cea de-a zecea generaţie. Noua Honda Accord a primit un design inspirat din noul Civic, silueta, precum şi geamul
de pe montanţii spate aduc aminte de cea de-a cincea generaţie a Accord-ului european, care a fost extrem de populară în Moldova. Această siluetă a fost făcută atât de dinamică intenţionat, pentru că noua generaţie nu va mai avea versiune coupe. Iar pentru ca sedanul să-i satisfacă pe pasionaţii de coupe-uri, acesta a şi primit o aparenţă mai dinamică, un acoperiş mai coborât, dar şi o poziţie la volan mai joasă (-25 mm) faţă de generaţia precedentă.
Potrivit celor de la Honda, în combinaţie cu centrul de greutate redus (-10 mm) şi un şasiu din aluminiu disponibil şi cu amortizoare adaptive, noua generaţie va fi cel mai dinamic Accord produs vreodată. În caroseria noului Accord a fost utilizat oţelul ultra-rezistent în raport de 29% şi oţelul de înaltă rezistenţă în raport de 54.2%, ceea ce a asigurat o rezistenţă crescută a caroseriei cu 34%. Montanţii frontali au devenit cu 20% mai înguşti, fiind mutaţi mai în spate, pentru a îmbunătăţi vizibilitatea.
Datorită ampatamentului mărit cu 55 mm, pasagerii spate pot fi delectaţi cu un spaţiu pentru picioare crescut cu 48 mm. În proiectarea noului Accord, inginerii au utilizat drept referinţă modelele Mercedes-Benz C-Class şi E-Class. Astfel, ambianţa la bord este mai plăcută, iar materialele mai calitative. A apărut şi un display „plutitor” al sistemului multimedia de 8 inch cu o imagine mai clară, fiind
adăugată şi rotula volumului, de care s-au dezis anterior în favoarea reglajului tactil. Sistemul multimedia dispune de conectivitatea Apple CarPlay şi Android Auto, oferind şi 4G LTE Wi-Fi hotspot cu actualizări „over-the-air”. Blocurile optice full-LED sunt opţionale, în timp ce sistemele de siguranţă Honda Senses, care includ şi sistemul de frânare autonomă cu detectarea pietonilor, sunt oferite standard.
Noul Accord va fi disponibil cu două propulsoare pe benzină absolut noi, cel de bază fiind de 1.5 litri turbo (195 CP şi 260 Nm), cuplat la transmisia manuală cu 6 trepte sau variator CVT, care înlocuieşte unitatea aspirată natural de 2.4 litri (187 CP şi 245 Nm).
Cea de-a doua motorizare, înlocuieşte V6-le aspirat natural de 3.5 litri (282 CP şi 342 Nm) şi este derivată din unitatea regăsită pe noul Civic Type R. Este vorba despre propulsorul de 2.0 litri i-VTEC Turbo, care deşi dezvoltă mai
puţină putere, 255 CP, are un cuplu mai mare decât V6-le – 370 Nm. Acest propulsor este oferit atât cu transmisia manuală în 6 trepte, cât şi cu noua transmisie automată în 10 trepte!
Nu lipseşte nici versiunea hibridă, dotată cu motoare electrice şi propulsor aspirat natural de 2.0 litri, care lucrează după ciclul Atkinson şi are o eficienţă termică de 40%, fiind
cuplat la variatorul eCVT. Bateriile sunt amplasate în tunelul central şi sub bancheta spate, astfel, volumul portbagajului rămâne a fi identic versiunilor convenţionale.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
5,624
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!