Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Premieră: Noul Hyundai i30 Fastback

Familia Hyundai i30 a fost suplinită cu o nouă caroserie – fastback. Astfel, pe lângă hătchback şi break, va fi disponibil şi un fastback cu 5 uşi pe care coreenii îl poziţionează drept „primul coupe cu 5 uşi din segment”. Ei bine, până la un Audi A5 Sportback acesta mai are de crescut…
De ce nu au creat un sedan convenţional, vă veţi întreba? Pentru că europenilor nu le plac sedan-urile, mai ales cele compacte, iar pentru ai atrage cu o versiune mai practică, coreenii au creat fastback-ul. Nu este o soluţie absolut nouă însă, cei de la Skoda având fastback-uri similare de zeci de ani.

Comparativ cu hatchback-ul, noul Hyundai i30 Fastback are bare de protecţie mai arătoase şi un acoperiş cu 25 mm mai coborât. Suspensia este cu 5 mm mai joasă şi cu 15% mai rigidă, fiind setată pe legendarul Nurburgring Nordschleife. Astfel, având aceeaşi lăţime (1,795 mm) şi ampatament (2,650 mm), noul i30 Fastback este cu 115 mm mai lung (4,455 mm) şi cu 30 mm mai scund (1,425 mm) decât hatchback-ul. Care este volumul portbagajului, nu se aunţă.
Noul Hyundai i30 Fastback are un interior şi tehnologii preluate de la hatchback. Gama motorizărilor, de asemenea, este identică, noul i30 Fastback fiind disponibil cu unităţile pe benzină 1.0 T-GDI (120 CP) sau 1.4 T-GDI (140 CP), dar şi cu dieselul de 1.6 litri oferit în două versiuni de putere – 110 CP sau 136 CP. Propulsoarele pot fi cuplate atât la transmisia manuală în 6 trepte, cât şi la cea robotizată cu dublu ambreiaj în 7 trepte.
0
745
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!