Un Volkswagen T2 “răsturnat” atacă circuitele de curse! (Video)
27 Iulie 2017, 17:29
Pasionaţii auto sunt, uneori, excentrici peste măsură, pentru că vin cu idei extravagante. Ideile neordinare îl caracterizează pe Jeff Bloch, care a creat anterior un Camaro răsturnat cu roţile în sus, proiectul devenind extrem de celebru, iar mai apoi au fost create şi alte ciudăţenii pe roţi precum un avion fără aripi şi un elicopter. A urmat un proiect mai mult decât ciudat – un Volkswagen T2 Camper Van răsturnat! Da, în aşa stare, „culcată pe o parte”, dubiţa poate circula pe circuitele de curse! Ciudaţenia numită „Trippy Tippy Hippy Van” a fost pregătită pentru cursele pentru amatori de 24 de ore de la LeMons (nu încurcaţi cu celebrul Le Mans), participanţii căreia trebuie să
procure un automobil şi să-l pregătească pentru circuit cu un buget de doar 500 de dolari. Deseori aceste competiţii se transformă într-un adevărat carnaval, datorită proiectelor de acest gen.

În filmuleţul de mai jos Jeff Bloch povesteşte cum a fost construit acest proiect. De fapt, la baza acestuia stă un Volkswagen Golf Mk2 cu motor de 1.8 litri GTI de 120 CP, deasupra căruia a fost instalată caroseria unui Volkswagen T2 Camper Van din 1976, fiind montată în aşa fel, încât să creeze impresia că maşina este răsturnată.
Pentru că este o maşină de curse, aceasta a fost echipată cu cuşcă de protecţie, iar exteriorul, a fost realizat, în mare pare din panouri din plastic, prin care pilotul poate vedea în afară, iar cei din jur nu pot vedea ce se ascunde la interior. Din cauza centrului de greutate înalt, uneori maşina se ridică în două roţi, dar rămâne perfect controlabilă. Pe circuitul cu o lungime de 2 mile, „Trippy Tippy Hippy Van” a făcut un total de 224 de ture. Vedeţi ciudaţenia în filmuleţele de mai jos!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,550
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!