Vânzările lui Skoda Kodiaq prind turaţii de top în Moldova şi în Europa

În luna iunie a acestui an, Skoda Kodiaq a ajuns în top 3 cele mai vândute modele din segmentul său de SUV-uri în Moldova (non-premium), cifrele de vânzări reuşind să crească cu peste 75% faţă de luna mai a acestui an. În luna iunie, vânzările lui Kodiaq au fost cu doar 1 exemplar mai mici decât cele ale lui Dacia Duster şi cu 5 mai mici decât cele ale lui Hyundai Tucson.
După cum afirmă reprezentanţii Skoda în Moldova, cererea pentru noul SUV ceh în ţara noastră este mult mai mare, principala dilemă fiind lupta pentru cât mai multe automobile alocate Moldovei din cota totală de producţie. Uzina din Kvasiny, Cehia, care produce SUV-ul ceh, deja lucrează la capacitate maximă pentru a asigura cererea tot mai mare pentru acest model. „Dacă am putea dubla astăzi disponibilitatea de exemplare Kodiaq în Moldova, acestea şi-ar găsi imediat cumpărători printre doritorii din ţara noastră”, declară aceştia.
În Europa, Skoda Kodiaq are rezultate şi mai spectaculoase, fiind deja cel mai bine vândut SUV nou lansat în acest an, dacă ne referim la SUV-uri absolut noi sau la generaţii noi ale unor modele. Dacă includem şi versiunile facelift ale SUV-urilor, atunci cel mai bine vândut model nou-venit pe piaţă este Nissan X-Trail, urmat îndeaproape de Skoda Kodiaq, însă aceste date reflectă situaţia lunii mai 2017, cea din iunie având toate şansese să încline balanţa în favoarea lui Kodiaq.
Revenind la nivelul Republicii Moldova, Skoda continuă să-şi fortifice creşterea puternică de vânzări din acest an, pentru primele 6 luni ale anului ea fiind de +18.6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de +53.5% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015! Din ianuarie până în iunie în Moldova s-au vândut 287 exemplare Skoda. Cele mai vândute modele sunt Superb (88 de unităţi, lider în segmentul său), Octavia (74 unităţi, lider de segment) şi Rapid (56 de unităţi, poziţia 2 în segment după Octavia).
0
3,268
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!