Acest Rolls-Royce Phantom are motor de 900 CP preluat de la Toyota Supra! (Video)

29 August 2017, 17:02
Valeriu Bahnaru via SpeedHunters.com
Japonezii sunt cei care pot crea unele dintre cele mai ciudate proiecte, datorită lumii tuningului dezvoltate la maxim în Japonia. Uite că jertfa unui asemenea proiect nipon a fost mărețul Rolls-Royce Phantom, căruia ia fost realizat un transplant de inimă. Tuningul unui Rolls-Royce, deja este considerat o crimă, iar ceea ce a făcut proprietarul acestui Phantom, trece orice măsură acceptabilă!
În locul imensului V12 de 6.75 litri, acest Phantom a primit propulsorul regăsit în Toyota Supra Mk4 (JZA80)! Cum de ajuns acest propulsor sub capota limuzinei britanice? Originalul motor a cedat la 190,000 de kilometri, iar distribuitorul oficial Rolls-Royce din Japonia putea să livreze un nou propulsor doar peste 2 ani!…
Clientul nu a avut de ales și a decis să instaleze unul dintre cele mai legendare și fiabile propulsoare venite din Japonia - unitatea 2JZ-GTE de 3.0 litri și 6 cilindri în linie de origine Toyota! Dotată cu un turbocompresor și cu un compresor mecanic, aceasta livrează acum 600 CP la o presiune de 1.6 bari, iar la presiunea de 2.0 bari, aceasta va putea livra 900 CP!
Motorul este departe de a fi silențios, la interior însă acesta aproape că nu se aude, datorită izolării fonice perfecte. Interiorul în sine își arată vârsta cu uzura pielii de pe scaune, iar pe tunelul central se adăpostește levierul transmisiei automate în 4 trepte preluate de la Toyota Aristo (Lexus GS). Tot aici se regăsesc câteva ceasuri suplimentare pentru monitorizarea propulsorului, care se privesc nelalocul lor, precum și levierul transmisiei și propulsorul în sine.
Pentru că suspensia pneumatică instalată pe Phantom, de asemenea, are probleme cu fiabilitatea, în locul acesteia a fost adaptată o suspensie ajustabilă Ohlins. În rest, acest exemplar este identic oricărui alt Phantom, la exterior excepție fiind kitul aerodinamic și LED-urile suplimentare instalate deocheat…

Imaginile foto și video au fost surprinse de către Dino Dalle Carbonare pentru SpeedHunters.com
0
3,343
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!