Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acura dezvăluie mașina de curse ARX-05 (Video)

22 August 2017 - 10:51
Denis Godorozea
În cadrul evenimentului Quail Motorsports Gathering, cei de la Acura au dezvăluit noua mașină de curse, numită Acura ARX-05 (Acura Racing eXperimental, generația a 5-a).
Începând cu 2018 legendara echipă Penske va participa cu două exemplare al noului prototip în campionatul IMSA WeatherTech SportsCar Championship în categoria DPi (Daytona Prototype International). Una din mașini va fi pilotată de către renumitul Juan Pablo Montoya alături de campionul competiției, Dane Cameron. Etapa de debut va fi cea de inaugurare a sezonului 2018, Rolex 24, care va avea loc în ianuarie.
Este al cincilea prototip de curse Acura de la lansarea primului prototip în 1991 – cu doar cinci ani după apariția brandului Acura în 1986. Prototipul este bazat pe celebrul șasiu ORECA 07, dar dispune de o caroserie absolut nouă, cu design și elemente specifice Acura, printre care și blocurile optice LED extrem de expresive. Mașina elaborată de către inginerii diviziei sportive Honda Performance Development (HPD), va fi propulsată de unitatea AR35TT, bazată pe motorul de producție V6 de 3.5 litri, regăsit pe modelele Acura MDX, RDX, TLX și RLX, care a primit un sistem supraalimentat cu două turbocompresoare.
Se pare că noua mașină de curse Acura ARX-05 are toate șansele să devină un succes, având un șasiu și un propulsor, care deja au obținut victorii, dar și piloți și o echipă, care sunt printre cei mai buni, având sute de victorii în palmares.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (14 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter