Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Adio, Dodge Viper. După 25 de ani de producţie ultimul exemplar a părăsit linia de asamblare…

Iată că după o istorie de 25 de ani, putem spune cu toţii „Adio” legendarului Dodge Viper. Ultimul exemplar tocmai a părăsit linia de asamblare de la uzina Conner Avenue Assembly Plant, din Detroit. Ultimul exemplar a fost un Viper vopsit în culoarea roşie, precum modelul de prima generaţie, care a debutat în 1992, în aceeaşi nuanţă fiind vopsit şi conceptul, dezvăluit în 1989.
Acest exemplar va rămâne în muzeul companiei, unde se va alătura originalului Viper. Pen-ultimul Viper, o versiunea ACR de culoare galbenă cu linii negre, va fi ultimul Viper care va avea stăpân, acesta fiind un prieten de-al lui Ralph Gilles – şeful de design FCA (Fiat Chrysler Automobiles).

Potrivit lui Gilles, Viper a fost „ucis” de către FCA nu din cauza vânzărilor slabe (anual fiind produse în jur de 600-700 de exemplare – extrem de puţin comparativ cu Corvette), dar din motive de siguranţă, a cincea generaţie Viper ne fiind disponibilă cu airbag-uri de tip cortină, care pur şi simplu nu pot fi instalate din cauza construcţiei specifice. Probabil şi lipsa unei transmisii automate, a jucat festă „Viperei”. Cu siguranţă o asemenea opţiune ar fi, cel puţin, dublat vânzările.
Gilles a mai menţionat, că în ultimele 15 luni majoritatea exemplarelor produse au fost modelele de performanţă Viper ACR. Indiferent de versiune, actuala şi ultima generaţie Viper a fost dotată cu un propulsor V10 de 8.4 litri aspirat natural, care livra 654 CP şi 814 Nm.

Sperăm că în viitor „Vipera”, totuşi, va reveni şi va ataca în forţă!
0
726
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!