Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ariel pregăteşte un hypercar electric care-ţi va rupe faţa cu 1,180 CP!

24 August 2017 - 10:52
Denis Godorozea
Mai ţineţi minte legendarul Ariel Atom, capabil să-ţi rupă faţa? A încercat-o chiar Jeremy Clarkson, pe propria piele (faţă). Uite că producătorul britanic pregăteşte un alt monstru, care este capabil de mai multe, fiind un hypercar electric de 1,180 CP!
Hypercar-ul va avea un pachet de baterii de 42 kWh, care odată descărcat va fi suplinit cu energie de o turbină cu gaze de 48 CP care va avea turaţii fixe de 120,000 rpm şi care va fi amplasată central servind doar în calitate de generator de energie. Hypercar-ul nu va impresiona cu viteza, care va fi limitată la 257 km/h, ci cu acceleraţiile demenţiale. Acesta va putea accelera de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în doar 2.4 secunde!
Va exista şi o versiune cu tracţiune doar pe puntea spate, care va face uz de doar două motoare electrice (590 CP şi 900 Nm), dar şi de un pachet de baterii cu o capacitate sporită la 56 kWh, care va oferi o autonomie mai mare. Bateriile vor putea fi încărcate de la priză sau prin intermediul turbinei cu gaze. La exterior hypercar-ul celor de la Ariel va adopta un design radical de Batmobil, având uşi de tip Gullwing şi numeroase elemente verticale, amintind de stabilizatoarele avioanelor de vânătoare.
Şasiul va fi realizat din aluminiu, iar caroseria din fibră de carbon, jantele fiind de 20 de inch pe axul faţă şi 21 de inch pe axul spate, având centru forjat şi obadă din fibră de carbon. Modelul demenţial va fi dezvăluit în 2019, iar producţia acestuia va demara în 2020.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter