Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi schimbă nomenclatura motorizărilor! Nu va mai indica volumul pe capacul portbagajului!

24 August 2017 - 09:21
Denis Godorozea
Se pare că au trecut timpurile atunci când indicele de pe capacul portbagajului corespundeau cu ceea ce se afla sub capotă. Cei de la Audi intră în liga producătorilor cu nomenclatură deocheată, care nu va mai indica cilindreea propulsorului ci nişte cifre aparent aliatorii…
Dacă BMW şi Mercedes-Benz, aplică pe modelele sale, deseori, indice care reprezintă un volum al motorului mai mare, decât cel ce se află sub capotă, bazându-se pe puterea mai mare livrată de un propulsor cu cilindree mai mică dar supraalimentat (BMW 540i, spre exemplu, nu are motor de 4.0 litri, ci de 3.0 litri, iar Mercedes-AMG E63 vine cu un motor de 4.0 litri şi nu de 6.3 litri), atunci Audi vine cu o nomenclatură şi mai confuză, cifrele reprezentând clasificarea puterii motorului…

Literele TFSI sau TDI în continuare ne vor da de înţeles că avem un benzinar sau un diesel, iar g-tron şi e-tron, că sunt modele alimentate cu gaz şi, respectiv, electrice sau hibride. Şi care va fi acea clasificare? Cifra „30”, spre exemplu, va fi aplicată pe modelele cu puteri cuprinse între 110 CP şi 130 CP… Astfel aceste modele vor avea indice 30 TFSI sau 30 TDI, iar cei ce nu vor cunoaşte despre noua nomenclatură, vor crede că cele mai slabe modele au un benzinar sau diesel de 3.0 litri! Foarte confuz!
Ei bine, mergem mai departe. Cifra „45” reprezintă puterea între 230 CP şi 252 CP. Vor urma cifre precum „50” sau „55”, iar vârful de gamă va fi cifra „70”, pentru modele cu peste 544 CP la activ. Interesant, ce vor zice cei de la Mercedes-Benz despre aceste indice, fiind cei care utilizează cifra „45” pe modelele AMG, iar în trecut au utilizat şi indicele „55”, la fel, pe modele AMG, care ar putea reveni ulterior?

În fine, modelele S, RS şi R8, vor păstra denumirea intactă, iar primul model care va primi noua nomenclatură, va fi noua generaţie Audi A8. În rezultat noul Audi A8 cu motor diesel 3.0 TDI de 286 CP, va avea indicele 50 TDI, iar motorizarea 3.0 TFSI cu 340 CP la activ, va fi denumită 55 TFSI. În lunile ce urmează toate modelele Audi vor trece la noua nomenclatură.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter