Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chinezii ar putea pune mâna pe Fiat-Chrysler!

15 August 2017 - 11:02
Denis Godorozea
Chinezii îşi doresc să pună mâna pe grupul Fiat Chrysler Automobiles (FCA), anunţă cei de la Automotive News cu referire la surse sigure. Potrivit surselor un producător auto chinez s-a oferit să procure FCA, oferta însă a fost respinsa. Această ofertă nu a fost singura, cei de la FCA fiind în vizorul mai multor corporaţii chineze, printre care Dongfeng Motor Corp., Great Wall, partenerul FCA din China, Guangzhou Automobile Group şi chiar Zhejiang Geely Holding Group, care deţine branduri precum Volvo, Lotus, London Taxi şi marca malaeziană Proton.
După ce reprezentanţi din partea FCA au vizitat China, iar delegaţii chineze au fost văzute la sediul FCA din Auburn Hills, statul Michigan, SUA, acţiunile FCA au crescut cu 8.5%. Dacă şi va ajunge pe mâna chinezilor, FCA va ceda doar brandurile Jeep, RAM, Chrysler, Dodge şi Fiat, în timp ce Maserati şi Alfa Romeo vor deveni independente, precum este Ferrari, pentru a maximiza profiturile pentru Exor – holdingul controlat de familia Agnelli, care deţine pachetul de control în FCA.

De ce chinezii vor să pună mâna pe FCA? Pentru că FCA este prezentă puternic pe pieţile din America de Nord, America Latină şi Europa, având 162 de uzine şi 87 de centre R&D în lume, precum şi 2,600 de distribuitori doar în SUA! Astfel, achiziţia FCA de către chinezi va fi o mişcare strategică foarte importantă pentru expansiune globală. Guvernul chinez încurajează producătorii auto locali să procure companii străine din aceeaşi sferă, iar în următorii 10 ani chinezii sunt dispuşi să cheltuie 1.5 trilioane de dolari pentru achiziţia companiilor străine.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter