Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Fanii modelului Volkswagen Bus au celebrat 70 de ani de la conceperea dubiţei! (Video)

8 August 2017 - 16:41
Denis Godorozea
Legendarul Volkswagen Beetle (Type 1), a fost modelul care a pus Germania pe roate, dar şi automobilul care a inspirat alte două legende – maşinile Porsche şi dubiţa practică Volkswagen Bus (Type 2), cunoscută drept Bulli, Transporter, Kombi, Microbus sau Camper.
Ideea legendarului VW Bus aparţine şefului primului distribuitor Volkswagen în afara Germaniei, olandezului Ben Pon. Văzând platforma modelului Beetle într-o vizită pe care a făcut-o la uzina din Wolfsburg în 1946, acesta s-a gândit că pe baza acesteia ar putea fi creat un model şi mai practic. Prima schiţă pe care a făcut-o Ben Pon datează cu 23 aprilie 1947. Astfel, acum exact 70 de ani, se născuse ideea dubiţei VW Bus. Din cauza suprasolicitării uzinei, care producea originalul Beetle, producţia lui VW Bus nu a demarat decât în martie 1950, primele prototipuri fiind create în 1949.
Şase generaţii VW Bus au fost produse de-a lungul anilor, modelul reuşind să obţină un statut de cult, nu doar în Germania şi SUA, dar şi în lumea întreagă. Recent, peste 700 de exemplare Volkswagen Bus din toate generaţiile au adunat mii de fani la festivalul de vară „VW Bus Summer Festival 2017”, care a avut loc pe parcursul a patru zile (3-6 august) pe parcarea Allerpark din Wolfsburg, sponsorul principal fiind divizia Volkswagen Commercial Vehicles. Pasinaţii au împărtăşit istorii intrigante, pe care le-au avut împreună cu dubiţele sale, fiind delectaţi de atmosfera de hippie, festivalul fiind condimentat de trupa Marquess, interpreta Jea şi trio DJ-urilor, Adaptiv.
La finele festivalului, pe data de 6, un total de 350 de exemplare VW Bus au pornit într-o caravană din Wolfsburg în Hannover, pentru a celebra cei peste 60 de ani de la relocarea producţiei modelului VW Bus în Hannover (în 1956), unde şi în zilele noastre continuă să fie produse utilitarele Volkswagen.
Caravana a fost condusă de către şeful Volkswagen Commercial Vehicles, Eckhard Scholz, care a condus la bordul propriului Volkswagen T1 cu anul de producţie 1965, dotat cu propulsor răcit cu aer de 44 CP şi vopsit într-o combinaţie frumoasă Cumulus White şi Aquamarine. Cum a avut loc festivalul şi caravana, urmăriţi în filmuleţele de mai jos!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter