Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Hipsterii vor fi fericiți! Volkswagen I.D. BUZZ va intra în producție! (Video)

În anii ’60 ai secolului trecut, cel mai preferat model al hipsterilor a fost iconicul Volkswagen T1 cunoscut ca Bus, Bulli, Transporter, Kombi, Microbus sau Camper. Se pare că cei de la Volkswagen își doresc să readucă magia acelor timpuri și succesul de atunci, mai cu seamă din America, unde acum suferă de imaginea deteriorată din cauza Dieselgate-ului, anunțând oficial că va introduce în 2022 versiunea de producție al conceptului I.D. BUZZ!
Decizia de a introduce conceptul I.D. BUZZ în producție, îndată după hatchback-ul electric VW I.D., a fost anunțată în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach.

Conceptul reprezintă versiunea futuristă a legendarului Volkswagen Microbus, iar potrivit celor de la Volkswagen viitorul monovolum electric va fi un pilon important în era electrificării în care va păși producătorul german în următorul deceniu.
Volkswagen a menționat că pe lângă versiunea destinată pasagerilor, va exista și versiunea utilitară electrică I.D. BUZZ Cargo, care va avea și sistem de condus autonom de nivelul 3.
Reamintim că I.D. BUZZ este bazat pe platforma electrică MEB (Modular Electric Drive Kit), care dispune de două motoare electrice cu o putere cumulată de 374 CP, în timp ce pachetul de baterii de 111 kWh amplasat în podea oferă o autonomie de 600 km. Conceptul accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 5 secunde, iar viteza maximă îi este limitată la 160 km/h. Încărcarea bateriilor la 80% la un încărcător rapid de cel puţin 150 kW va dura doar 30 de minute.
Datorită platformei modulare, viitorul model de producţie ar putea fi oferit şi cu un singur motor electric de 272 CP, tracţiune spate şi un pachet de baterii de 83 kWh. Pe baza acestei platforme MEB, pe care va putea fi instalată practic orice caroserie, grupul Volkswagen va lansa 30 de vehicule pur electrice către anul 2025.
0
853
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!