Honda Civic va primi un diesel eficient şi o transmisie automată în 9 trepte

Începând cu luna martie 2018, noua generaţie Honda Civic va primi un propulsor diesel îmbunătăţit. La baza acestuia stă unitatea curentă de 1.6 litri i-DTEC, care va dezvolta aceeaşi putere şi cuplu, dar care va fi mai eficientă şi ecologică. Propulsorul îmbunătăţit este unul dintre primele motoare testate în noul ciclu WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure), care va intra în septembrie anul curent.
Noul propulsor se va conforma şi testului emisiilor RDE (Real Driving Emission test). Noile teste WLTP şi RDE, verifică eficienţa şi emisiile, în trafic real şi nu în laborator. Spre exemplu, de la 1 septembrie 2017, noile vehicule diesel vor trebui să aibă emisii NOx nu mai mari de 168 mg/km în regim real de condus.

Noul propulsor diesel de 1.6 i-DTEC promite să consume 3.7 l/100 km în regim real de condus şi să indice emisii de 99 g/km de CO2. Pentru a atinge aceste cifre în lumea reală, inginerii Honda au implementat multiple modificări sistemului de evacuare şi propulsorului în sine. Cel din urmă a primit un nou bloc motor cu o rezistenţă sporită, fiind dotat cu elemente de ranforsare adiţionale, care mai şi reduc zgomotul şi vibraţiile.
Fricţiunea în cilindri a fost redusă datorită noilor pistoane din crom-molibden, dar şi a honului special. Pentru captarea emisiilor NOx, noul propulsor dispune de un catalizator mai mare, cu o concentraţie mai mare a metalelor preţioase, precum argintul şi platina, în timp ce sistemul de detectare a cenuşii, va detecta cu precizie momentul potrivit pentru regenerare, sporind durabilitatea componentelor sistemului de evacuare.
Noul propulsor va dezvolta aceeaşi 120 CP la 4,000 rpm şi 300 Nm la 2,000 rpm, oferind Civic-ului o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de 10.4 secunde. Dieselul îmbunătăţit va fi disponibil atât pe Civic hatchback, cât şi pe Civic sedan, iar pe la mijlocul lui 2018 Civic va primi opţiunea noii transmisii automate în 9 trepte.
0
2,216
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!