Infiniti reînvie spiritul maşinilor Grand Prix cu noul Prototype 9!

Fiind implicaţi în Formula 1, cei de la Infiniti s-au întrebat, cum ar fi putut să arate un bolid de Grand Prix din anii ’40 ai secolului trecut, dacă ar fi existat brandul Infiniti. Dintr-o simplă întrebare s-a şi născut acest Infiniti Prototype 9, care a fost dezvăluit la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach.
Spectaculosul prototip reînvie spiritul maşinilor Grand Prix cu formele sale dinamice şi elegante, proporţiile şi roţile caracteristice acelor vremuri. Prototipul a fost creat după tehnologiile tradiţionale, fiecare element al caroseriei fiind lucrat manual dintr-o placă de metal, bătută cu ciocanul, pentru a primi forma potrivită. În rezultat s-a primit o maşină de curse clasică extrem de arătoasă şi doar calandrul modern, realizat în stilul actualelor modele Infiniti, ne vorbeşte despre faptul că este un concept realizat în zilele noastre.
Elementele cromate de după roţile faţă emită sistemul de evacuare a maşinilor din acea perioadă, iar asta pentru că Prototype 9 nu dispune de un motor cu ardere internă! Acesta vine cu un motor electric ce dezvoltă 148 CP şi 320 Nm (probabil acesta şi se va regăsi pe viitorul Nissan LEAF), care pune în mişcare roţile spate, fiind capabil să accelereze bolidul de la 0 la 100 km/h în 5.5 secunde, în timp ce viteza maximă constituie 170 km/h.
Bolidul electric de 890 kg este echipat cu un pachet de baterii de 30 kWh, care oferă acestuia energie suficientă pentru a circula în regim de cursă pe circuit timp de 20 de minute.
0
2,260
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!