Koenigsegg îmbunătățește hyper-car-ul hibrid Regera (Video)

Fiind o companie relativ tânără, Koenigsegg, rămâne în umbra brandurilor, precum Bugatti, Ferrari, Lamborghini sau McLaren, deși produce hyper-car-uri mult mai avansate și extrem de dinamice. Unul din acestea, este Regera, care a fost dezvăluită în timpul săptămânii automobilistice din Monterey, în ipostază îmbunătățită. Comparativ cu Agera, hyper-car-rul hybrid Regera apărut în 2015, avea un aspect prea rafinat, futurist și mai puțin agresiv. Noul Aero Package ester menit să schimbe acest lucru.
Kitul aerodinamic i-a conferit modelului Regera un aspect mult mai agresiv, datorită elementelor realizate din fibră de carbon expusă la vedere, precum noul spoiler frontal modificat la extremități, aripioarele aerodinamice amplasate pe mijlocul prizelor laterale ale barei de protecție față și aripioarele amplasate pe ambele părți ale eleronului activ. Aceste modificări nu doar au accentuat agresivitatea hyper-car-ului suedez, dar și au oferit o forță de apăsare suplimentară, aceasta crescând de la 310 kg la 385 kg!

Reamintim că sistemul hibrid al Regerei este format dintr-un propulsor pe benzină de V8 twin-turbo de 5.0 litri (1.100 CP și 1.250 Nm) şi trei motoare electrice (700 CP și 900 Nm), ce oferă o putere cumulată de 1.500 CP şi un cuplu maxim de 2.000 Nm! Performanțele sunt și mai uluitoare. Pentru ce ne mai trebuie să cunoaștem timpul accelerației de la 0 la 100 km/h? Ce spuneți despre accelerația de la 0 la 300 km/h, care durează doar 10 secunde (Bugatti Chiron – 13.6 secunde), iar cea de la 0 la 400 km/h de doar 20 de secunde?! Noul Bugatti Chiron nici nu visează la astfel de performanțe! Și toate acestea sunt realizate FĂRĂ cutie de viteze! Da, Koenigsegg Regera nu dispune de o cutie de viteze propriu-zisă, ci de un sistem sofisticat numit Koenigsegg Direct Drive care reprezintă un cuplaj hidraulic, ajutat de unul dintre cele trei motoare electrice.
Exemplarul din imagini este și prima Regera care ajunge la un client din America de Nord. Din păcate, reflectoarele frontale, care sunt obligatorii pentru piața nord-americană, nu s-au integrat prea bine în bara de protecție față… Toate cele 80 de exemplare Regera au fost vândute, însă nu toate au fost fabricate și livrate clienților.
0
2,326
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!