Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lamborghini Aventador s-a transformat în conceptul retro-futurist Kode 0

21 August 2017 - 10:38
Denis Godorozea
Creatorul modelelor Ferrari ENZO și, Maserati Quattroporte, precum și a conceptelor Ferrari Rossa și Maserati Birdcage, designerul nipon Ken Okuyama, a dezvăluit în cadrul evenimentului Quail Motor Sport Gathering, super-car-ul unic Kode 0 (Zero).
Fiind bazat pe Lamborghini Aventador, noul Kode 0 este inspirat din lucrările Bertone din anii ’70 ai secolului trecut, mai cu seamă, al renumitului designer Marcelo Gandini, care a desenat așa opere de artă pe roți precum Lancia Stratos Zero, Lamborghini Countach sau Ferrari Modulo. Este evident, noul Kode 0 a fost inspirat mai mult din legendara Lancia Stratos Zero din 1970, preluând nu doar denumirea, dar și elementul lateral în formă triunghiulară.
Posteriorul aminte de Lexus LFA, nu doar prin prizele de aer caracteristice, dar și prin amplasarea și designul sistemului de evacuare. Partea frontală însă, se pare că a fost inspirată de la o balenă cu gura deschisă și nici blocurile optice full-LED nu salvează situația. Caroseria este realizată din fibră de carbon, unele părți fiind expuse la vedere, precum aripile față și inciziile de aer extravagante, amplasate în portiere.
Unele elemente sunt vopsite într-o nuanță verde, ce se regăsește și la interior. Jantele forjate Novitec NL3 de 20 de inch pe axul față și 21 de inch pe axul spate, se potrivesc perfect cu designul neordinar al acestui model.
Propulsorul V12 de 6.5 litri ce dezvoltă 700 CP și 690 Nm, a rămas neschimbat. În schimb, greutatea a fost redusă de la 1,852 la 1,550 kg! Datorită unei asemenea diete, cu siguranță, Kode 0 este mai rapid decât Aventador.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (13 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter