Mazda nu se grăbeşte să intre în era electrificării. Va continua îmbunătăţirea motoarelor convenţionale

În ciuda boom-ului vehiculelor electrice din ultimii ani şi zvonurilor, precum producătorii germani vor stopa dezvoltarea propulsoarelor cu ardere internă peste 6 ani, pentru a se focusa pe vehiculele electrice, cei de la Mazda nu se grăbesc să scape de motoarele cu ardere internă, ba mai mult, condamnă electrificarea!
Potrivit vice-preşedintelul Mazda pentru America de Nord, Robert Davis, moartea propulsoarelor convenţionale este supraestimată. Robert Davis este critic în ceea ce priveşte efortul producătorilor auto de a introduce vehicule electrice pentru a se conforma normelor ecologice (astfel este redus nivelul de CO2 pe gama de modele). Mai mult decât atât, Davis este împotriva subsidiilor de 7,500 de dolari alocate în SUA pentru vehiculele electrice şi impunerii de a oferi o propulsie anumită (California impune producătorii să ofere vehicule cu emisii zero). Davis îşi exprimă îngrijorarea în ceea ce priveşte producerea şi reciclarea bateriilor litiu-ion pentru vehiculele electrice – aceste procese, de asemenea, sunt dăunătoare şi produc emisii, iar având în vedere acest lucru, vehiculul electric nu mai devine la fel de „verde”, precum este promovat clientului. Vehiculele electrice mici, precum este Fiat 500e, care are o rată lunară extrem de mică, aduc pierderi producătorilor, iar cei de la Mazda nu lucrează astfel, menţionează Davis.
Mazda este un producător mic, care nu dispune de resurse mari pentru a elabora tehnologii avansate în domeniul electrificării, în schimb, se focusează pe îmbunătăţirea propulsoarelor cu ardere internă, care au demonstrat că pot fi eficiente odată cu introducerea tehnologiei Skyactiv. Potrivit lui Davis, propulsoarele cu ardere internă au un rol extrem de important în mijloacele de transport din viitor, iar până la intrarea în era electrificării, Mazda se va angaja să ofere propulsoare cu ardere internă extrem de eficiente.
0
2,041
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!