Mercedes-Benz GLC/GLK a ajuns la 1,000,000 de unităţi produse

Odată cu lansarea SUV-ului GLK în 2009, cei de la Mercedes-Benz au intrat într-un nou segment, cel al SUV-urilor compacte. Cea de-a doua generaţie, urmând noua nomenclatură, a primit şi o nouă denumire – GLC, unde „G” vine de la tatăl SUV-urilor, G-Class, „L” vine de la lux, iar „C” indică apartenenţa segmentului C-Class. Acest SUV s-a adeverit a fi extrem de popular, iar vânzările cumulate pentru GLK şi GLC tocmai au ajuns la 1,000,000 de unităţi.
În prima jumătate a anului 2017 au fost vândute cele mai multe exemplare GLC pentru o perioadă de 6 luni, acest model fiind cel mai popular SUV din gama producătorului german. Incredibil, dar aproximativ fiecare al doilea GLC este vândut în China! Fiind produs în Bremen, Germania, alături de C-Class, începând cu octombrie 2015 modelul GLC destinat pieţei din China este produs în Beijing. Din cauza cererii sporite, din 2017 GLC mai este produs şi în Finlanda, la uzina Valmet Automotive din Uusikaupunki.
Potrivit celor de la Mercedes-Benz, datorită diverselor opţiuni, fiecare exemplar GLC este unic de felul său şi nu există un al doilea exemplar identic. Un total de 85% dintre cumpărătorii germani au ales un GLC datorită siguranţei pe care o oferă, doi din trei cumpărători chinezi au o vârstă de sub 40 de ani, în timp ce aproape jumătate dintre cumpărătorii americani sunt femei. Modelul GLC este oferit în două versiuni, convenţională şi coupe, în motorizări diesel şi pe benzină, în versiune hibridă GLC 350 e 4Matic şi versiune ultra-dinamică Mercedes-AMG GLC 63 4Matic+.
0
2,369
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!