Moldova: Achitarea amenzilor rutiere va fi mai anevoioasă!
3 August 2017, 17:40
Ministerul Afacerilor Interne (MAI), anunţă că începând cu 7 august 2017, codul de bare format din 16 cifre, destinat achitărilor online, va fi exclus din Citația Centrului unic de monitorizare și coordonare. Astfel, persoanele fizice și juridice nu vor avea posibilitatea de a achita amenzile în baza scrisorilor (rapoartelor electronice de constatare a contravențiilor din domeniul circulației rutiere)!

În acest context, până la 07.08.2017, în adresa proprietarilor/posesorilor autovehiculelor care au comis contravenții din domeniul circulației rutiere fixate prin intermediul sistemului
de supraveghere video, vor fi expediate citațiile menționate care conțin codul de bare ce permite efectuarea achitărilor în baza acestora, respectiv persoanele vizate pot achita amenzile prevăzute, dat fiind faptul că, operațiunile intenționate care vor fi puse în aplicare începând cu 07.08.2017 nu comportă efect retroactiv.

Astfel, din data de 07.08.2017, persoanele care se vor prezenta la filialele băncilor pentru a achita amenzile în temeiul constatărilor sistemului de supraveghere video, care nu va conține codul de bare, vor trebui să se prezenta la Centru Unic
de Monitorizare și Coordonare al INP sau la inspectoratele de poliție teritoriale, în raza de domiciliu al contravenientului, pentru a fi întocmit proces verbal cu privire la contravenție în conformitate cu prevederile art. 443 Cod contravențional, iar ulterior va pute efectua achitarea amenzii.

Pentru detalii MAI recomandă să contactaţi reprezentanţii Centrului unic de monitorizare și coordonare al INP al IGP, la numerele de contact: 022-784-444 sau 022-785-555.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
7,038
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!