Noul BMW Concept Z4 - rechinul revine!

Cel mai „bătrân” model din gama bavarezilor, este roadster-ul BMW Z4, care a intrat în producţie în îndepărtatul 2009. Aproape la 10 ani distanţă, în 2018, va debuta versiunea de producţie, BMW Z4 (G29), care acum este prefaţată de acest superb BMW Concept Z4, dezvăluit în cadrul Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach, California.
Conceptul continuă motivele de design pe care le-am văzut pe BMW Concept 8 Series, însă multe idei sunt noi, iar unele motive sunt inspirate din modele clasice. Printre ideile inovatoare sunt blocurile optice faţă laser, care au o poziţionare etajată – ceva nou pentru BMW. Aceste blocuri au ajutat şi la crearea unui aspect unic de rechin, fiind de parcă ochii acestuia! Aspectul caracteristic de rechin este redat şi de calandrul cu un unghi inversat, precum pe modelele clasice BMW din anii ’70-’80 ai secolului trecut.
Privit din lateral, se poate observa nu doar „corpul” rechinului, ce vine îngustat datorită muchiei ce conturează uşa în partea de jos şi se îndreaptă vizual înspre codiţa caracteristică, dar şi gura deschisă a acestuia! Pentru că are „gură” prin care intră aerul, „rechinul” trebuie să aibă şi branhii, prin care acest aer să iasă, aceste branhii fiind amplasate pe aripi după roţile faţă. Evident, rolul aripioarei de pe spatele rechinului o îndeplineşte parbrizul extrem de elegant. Conceptul este vopsit într-o culoare mată şi accentuat de elemente realizate din fibră de carbon, precum spoilerul frontal şi difuzorul spate. Doar un singur element ştirbeşte aparenţa acestui concept – jantele de 20 de inch extrem de mari, care micşorează vizual ampatamentul, disproporţionând un pic silueta.
La interior se regăseşte o planşă de bord digitală şi un sistem multimedia modern, iar scaunele sunt căptuşite în piele de culoare diferită, cel al pasagerului fiind maro, iar cel al conducătorului – negru. După tetiere sunt amplasate elementele aerodinamice, inspirate din maşinile clasice de curse.
Ceea ce ţine de viitorul BMW Z4 de producţie, care va deriva din acest concept, roadster-ul va avea un design apropiat şi va fi dotat cu propulsoare supraalimentate în 4 cilindri de 2.0 litri pe modelele sDrive20i şi sDrive30i, sau în 6 cilindri în linie de 3.0 litri, pe motorizarea de top M40i. Propulsoarele vor fi cuplate atât la cutia de viteze manuală, cât şi la cea automată. Spre deosebire de predecesor, care are acoperiş metalic pliabil, viitorul BMW Z4 va avea acoperiş clasic, moale. Pe aceeaşi platformă va fi construită şi noua generaţie Toyota Supra (J29), care va prelua şi propulsoarele bavareze.
0
2,789
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!