Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Pe 29 august 1885 apărea prima motocicletă – Daimler Reitwagen!

29 August 2017 - 14:41
Denis Godorozea
Deși biciclete propulsate de motoare cu abur au apărut pe la sfârșitul anilor 1860, drept prima motocicletă din lume este considerată creația lui Wilhelm Maybach și Gottlieb Daimler, apărută în 1885. Invenția a fost patentată acum exact 132 de ani, pe data de 29 august 1885.
Motocicleta numită Daimler Reitwagen, a fost de fapt nu altceva decât un șasiu de teste pentru primul propulsor cu ardere internă, pe care celebrul inginer Maybach l-a construit sub aripa lui Daimler începând cu 1882.

Pentru a testa propulsorul cu ardere internă, acesta a fost instalat pe o bicicletă, care mai avea și două roți de suport, pentru a preveni căderea. Wilhelm Maybach a fost și primul motociclist din lume, care a condus prima motocicletă cu o viteză de 12 km/h.
Același propulsor cu ardere internă de jumătate de cal putere a fost instalat pe un vehicul cu patru roți, care putea deveni primul automobil din lume, acesta însă fiind cu doar câteva luni întrecut de invenția lui Carl Benz, numită Benz Patent Motorwagen, considerată drept primul automobil din lume, care a fost patentat în ianuarie 1886.
Daimler Reitwagen a fost construit doar într-un singur exemplar, iar prima motocicletă produsă în serie, care a și fost numită oficial motocicletă, a fost Hildebrand & Wolfmüller, produsă în perioada anilor 1894-1897. Aceasta avea propulsor în patru timpi cu doi cilindri, cu o capacitate de 1,488 cm cubi, care dezvolta 2.5 CP, fiind capabil să propulseze motocicleta cu o greutate de 50 kg la o viteză de 45 km/h. Această motocicletă a și definit viitoarele motociclete, care nu s-au schimbat prea mult după principiu, față de invenția, care a fost patentată pe 20 ianuarie 1894.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (7 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter