Povestea emoţionantă a pilotului de teste Lamborghini, Valentino Balboni (Video)
2 August 2017, 16:55
Probabil, unul dintre cele mai bune joburi din lume, este să fii pilot de teste la un producător de super-car-uri, precum Lamborghini. Este un job de vis, iar Valentino Balboni şi-a trăit visul în realitate, fiind pilot de teste Lamborghini. În filmuleţul de mai jos Balboni ne povesteşte istoria sa incredibilă. După ce a absolvit şcoala, Balboni s-a angajat la Lamborghini Automobili în calitate de mecanic. Pe lângă curăţarea instrumentelor şi spălarea podelelor, în responsabilitatea sa intra scoaterea automobilelor afara dimineaţa, iar seara aducerea acestora înapoi. În loc să le împingă afara, Balboni le pornea şi făcea câteva ture în jurul uzinei, până ajungea să le amplaseze în locul cuvenit.
Acesta a fost lucrul pe care nu avea voie să-l facă, dar anume el i-a oferit posibilitatea de a învăţa să conducă un Lamborghini, ba chiar mai mult, i-a ajutat să devină pilot de teste Lamborghini! Într-o zi, directorul general Lamborghini i-a zis lui Balboni că sunt în căutarea unui pilot de teste şi pentru că acesta conducea fără voie super-car-urile Lamborghini, i s-a oferit oportunitatea de a deveni pilot de teste. După un an de instruire alături de pilotul de teste şef, Bob Wallace, Valentino Balboni a primit jobul la care visa. Prima maşină pe care a condus-o oficial în calitate de pilot de teste Lamborghini, a fost modelul Miura. Balboni îşi aminteşte cu bucurie în suflet acea zi de 5 septembrie 1973.
Pentru Balboni, automobilul este o fiinţă umană, care-i vorbeşte, pe care trebuie să o înţeleagă. În filmuleţ Valentino Balboni conduce un Lamborghini Countach QV din 1986, creat pentru şeful de atunci, Patrick Mimran.

Părăsind postul de pilot de teste Lamborghini, Valentino Balboni a fost omagiat cu o ediţie limitată Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni - un super-car pur sânge, cu tracţiune spate şi cutie de viteze manuală (cutia de vieze automată a fost opţională), care a fost limitat la 250 de exemplare.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,143
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!