Premieră: Noua generație Porsche Cayenne! (Video)

Apărută în 2002, prima generație Porsche Cayenne a stârnit nemulțumiri în rândurile puriștilor. Producătorul german însă a avut suficientă istorie în spate pentru a lansa un SUV. Amintiți-vă doar de cele două victorii pe care le-a câștigat Porsche în legendarul maraton Paris Dakar în anii 1984 și 1986 cu modele 911 și 959 dotate cu tracțiune integrală! Mai mult decât atât, în scurt timp Cayenne a devenit cel mai popular model din gamă, de-a lungul istoriei fiind vândute peste 760,000 de exemplare, dintre care 500,000 de exemplare doar pentru a doua generație! Noua, cea de-a treia generație Porsche Cayenne, este menită să repete succesul predecesorilor săi, iar pentru aceasta, a avut parte de o reinventare. Prezentarea noii generații Porsche Cayenne, care a început cu un show de simfonie și dans, a avut loc astăzi, 29 august, în cadrul Muzeul Porsche.
Deși aparent este similară cu actualul Cayenne, noua generaţie Cayenne are o siluetă mult mai dinamică, hayonul având un unghi de înclinare mai mare, iar geamurile laterale o formă mai rotunjită, inspirată din compactul Macan. În special, geamul de după uşile spate este mai mic şi mai dinamic ca formă. Uite că modelul Cayenne, încet, dar sigur își cizelează silueta pentru a deveni un pic mai dinamic, precum este legendarul 911, iar această tendință se observă cu fiecare nouă generație. Noul Cayenne pare a fi mai compact, dar într-adevăr este mai lung, mai lat, dar mai scund decât predecesorul, având 4,918 mm în lungime, 1,983 mm în lățime, 1,696 mm în înălțime și un ampatament identic cu cel al predecesorului de 2,895 mm. Deși au micșorat înălțimea acoperișului cu aproape un centimetru, spațiul de la interior nu a fost sacrificat. Lungimea crescută cu 63 mm a îmbunătățit silueta, concomitent sporind volumul portbagajului cu 100 de litri la 770 de litri.
Partea frontală a primit înfățișare nouă, menită să mărească vizual lățimea mașinii. Această misiune o au no doar prizele de aer cu o mulțime de elemente orizontale, dar și blocurile optice ascuțite spre centru, care amintesc de 718 Boxster/718 Cayman, având elementele de iluminare amplasate departe la extremități. Interesant este faptul, că blocurile optice față sunt full-LED pentru toate dotările, însă și acestea au 3 nivele, ultimul, cel mai sofisticat, având 84 de elemente LED care pot fi activate separat. Posteriorul, de asemenea pare să fie mai lat, datorită noilor blocuri optice spate, inspirate din noua Panamera ce vin conectate cu fâșii elegante de LED-uri și sunt mai arătoase decât cele a generațiilor precedente. Probabil, acesta este cel mai distinctiv element al noului model.
Interiorul, de asemenea, a suferit schimbări, fiind, în mare parte, inspirat din cel al noii Panamera. Introducerea sistemului multimedia PCM cu un display de 12.3 inch, a forțat prizele centrale ale sistemului de ventilare să migreze sub display, devenind orizontale, la extremităţile bordului însă, aceste prize rămân a fi verticale, adoptând o nouă formă. Consola centrală este identică cu cea a Panamerei, însă dispune de mânerele tipice pentru Cayenne. Planşa de bord Porsche Advanced Cockpit, de asemenea, este similară cu cea a Panamerei, având la bază turometrul analog amplasat central și două display-uri a câte 7 inch amplasate pe ambele părți. Noul Cayenne este tot timpul online și oferă conectivitate modernă. Pentru prima dată este utilizat și sistemul electric de 48 de volți.
În ciuda echipării mult mai bogate și a listei numeroase de sisteme moderne, noul Cayenne este cu până la 65 kg mai ușor (1,985 kg versus 2,040 kg anterior), toate elementele de la exterior fiind realizate din aluminiu, precum podeaua caroseriei și practic toate elementele șasiului. Pentru prima dată pe Cayenne este oferit cu sistemul roților spate viratorii. Acum Cayenne vine cu jante de cel puțin 19 inch (+1 inch față de predecesor) și cel mult cu jante de 21 de inch, în fiecare caz pe axul spate jantele și cauciucurile fiind mai late, precum la un sport-car adevărat. Opțional este oferită suspensia pneumatică și sistemul de frânare cu discuri carbon-ceramice.
Noul Porsche Cayenne este anunțat cu noua unitate V6 Biturbo de 2.9 litri, care dezvoltă 340 CP și 450 Nm pe versiunea incipientă Cayenne și 440 CP și 550 Nm pe versiunea Cayenne S. Versiunea Cayenne accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.2 secunde (Sport Chrono – 5.9 sec.) și atinge o viteză maximă de 245 km/h, în timp ce Cayenne S este capabil de 5.2 secunde (Sport Chrono – 4.9 secunde) și de o viteză maximă de 265 km/h. Ambele motorizări sunt echipate cu noua transmisie automată în 8 trepte Tiptronic S.
Mai târziu, va apărea Cayenne Turbo cu un V8 Twin Turbo de 4.0 litri, care va oferi 550 CP, versiunile diesel cu motoare V6 și V8, dar și cea mai performantă versiune, Cayenne Turbo S E-Hybrid, echipată cu propulsorul pe benzină de 4.0 litri V8 Twin Turbo (550 CP şi 770 Nm) şi cu un motor electric (136 CP şi 400 Nm), pentru o putere cumulată de 680 CP şi 850 Nm!
Noul Porsche Cayenne va costa în Germania 74,828 de euro, iar versiunea Cayenne S va porni de la 91,964 euro.
0
3,632
GALERIE FOTO (37 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!