Premieră: Noul Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet (Video)

La Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach, care a avut loc pe 20 august, cei de la Mercedes-Benz au dezvăluit decapotabila conceptuală, numită Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.
Excepționalul concept este nu alt ceva decât versiunea cu acoperiş pliabil al coupe-ului Vision Mercedes-Maybach 6, prezentat anul trecut la acelaşi Concurs de Eleganţă. Și dacă coupe-ul ne-a impresionat, atunci decapotabila, de-a dreptul ne-a lăsat fără cuvinte. Este pur și simplu magnifică! Este un model clasic al anilor ’30 renăscut, care a primit haine moderne rămânând la fel de elegant ca altă dată! Caroseria decapotabilă îi vine mai bine acestui model, accentuându-i eleganța posteriorului alungit de iaht ce coboară în jos.
Decapotabila are 5,700 mm în lungime, 2,100 mm în lățime și o înălțime de 1,340 mm (+10 mm față de coupe). Caroseria este vopsită în culoarea "nautical blue metallic" fiind accentuată de elemente cromate, jantele de 24 de inch în multe spițe și cu piulița centrală aurie, acoperișul deschis condimentat de logourile Maybach și cusăturile aurii.
Interiorul este la fel de futurist precum cel al coupe-ului, însă dispune de elemente care îl aduc mai aproape de unul de producție, precum prizele sistemului de ventilare. Interiorul este căptușit în pielea albă Crystal White, podeaua fiind realizată din lemn natural cu inserții din aluminiu, aducând aminte, încă o dată, de iahturile luxoase. Tunelul centrat dispune de elemente transparente, ce demonstrează lucrul propulsiei electrice prin fibre optice de culoare albastră.
Da, precum și coupe-ul conceptual, decapotabila dispune de propulsie electrică ce oferă 750 CP, tracțiune integrală, o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de mai puţin de 4 secunde, o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h şi o autonomie de 500 km datorită pachetului de baterii de 80 kWh, instalat în podea. Prin intermediul unui încărcător ultra-rapid de 350 kW, în doar 5 minute se poate obține energia suficientă pentru a parcurge o distanță de 100 km.
Având în vedere că noul Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet dispune de elemente mai apropiate de o mașină de producție și poate fi condus, spre deosebire de coupe, care era doar o machetă ghidată prin telecomandă, ar putea însemna acest lucru, că Daimler va relansarea brandului Maybach cu modele exclusiviste pur electrice?
Tendința ar fi una extrem de bună și ar rupe tiparele în segmentul de lux suprem!
0
2,514
GALERIE FOTO (39 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!