Sistemele de avertizare la depășirea benzii și monitorizare a unghiului mort salvează mii de oameni. Nu le deconectați!
25 August 2017, 11:19
Potrivit unui studiu realizat de către cei de la IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), sistemele de avertizare la depășirea benzii și monitorizare a unghiului mort previn accidentele fatale, care au loc în timpul schimbării benzilor. Studiul este bazat pe informațiile din rapoartele poliției americane, care sunt într-atât de detaliate, încât se pot structura după accidente specifice pe care anumite tehnologii sunt concepute să le prevină.
Potrivit studiului sistemul de avertizare la depășirea benzii este capabil să reducă cu 11% accidentele frontale cu alte mașini ce vin de pe contrasens și accidentele în care este implicat doar un singur automobil, ce deraiază înafara carosabilului, reducând cu 21% accidentele de același tip, care se soldează cu leziuni corporale. Acest lucru înseamnă, că dacă toate vehiculele ar avea această tehnologie,
aproape 85,000 din accidentele raportate în 2015 ar fi fost evitate, iar 55,000 de persoane nu mai primeau vătămări corporale din cauza acestor accidente. Mai mult decât atât, acest sistem reduce riscul accidentelor fatale cu tocmai 86%! Totuși rezultatele eficienței acestui sistem sunt un pic conservative, iar acest lucru ar putea fi legat de faptul, că mulți americani pur și simplu deconectează acest sistem.
La rândul său, sistemul de monitorizare a unghiului mort reduce rata accidentelor în timpul schimbării benzilor cu 14%, iar vătămările în urma acestora cu 23%. Rezultatele studiului au arătat, că această tehnologie ar putea preveni 50,000 de accidente anual.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,826
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!