Skoda va lansa un model bugetar pentru piețele emergente

De mai mulți ani cei de la Volkswagen își doreau să lanseze un brand low-cost, care va produce automobile bugetare pentru piețele emergente. Pentru a dezvolta această direcție în martie anul curent Skoda și gigantul indian Tata Motors, începuse o colaborare pe termen lung, dar aceasta s-a destrămat, pentru că sinergiile economice și tehnice nu puteau fi atinse în măsura în care ambele părți își doreau acest lucru.
În ciuda acestui fapt, lucrul în direcția automobilelor bugetare nu va fi stopat, fiind continuat de către cei de la Skoda. Cel mai probabil, viitorul model bugetar va utiliza o platformă veche, care s-a răscumpărat deja, iar unele tehnologii ar putea fi preluate și de la actuala platformă MQB a grupului Volkswagen. Pentru a reduce costurile de elaborare, viitorul model ar putea utiliza nu doar platforma dar și elemente de la exterior sau interior, care s-au regăsit timp de mai mulți ani pe modelele grupului Volkswagen, printre care indicatoare de direcție, oglinzi retrovizoare și organe de control de la interior, precum volan, leviere de transmisie și frână de mână, blocul de control al climatizorului sau arhitectura planșei de bord.

Cei de la Skoda deja au elaborat o serie de idei, iar primul model bugetar ar putea debuta deja către anul 2020 și ar putea fi oferit pe piețele Indiei, Braziliei și Iranului.

Noua Skoda Rapid facelift pe imagine.
0
2,171
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!