Tesla Model S 100D a parcurs 1,078 km cu o singură încărcare! (Video)
9 August 2017, 11:26
Electromobilul cu cea mai mare autonomie, care poate fi procurat la moment, este Tesla Model S în versiune 100D. Acesta oferă o autonomie de 565 km datorită pachetului de baterii de 100 kWh.
Până acum recordul celui mai mare parcurs cu o singură încărcare aparţinea unei Tesla Model S P100D, care a parcurs exact 901.2 km. Într-un interviu, Elon Musk a fost întrebat când vehiculele electrice vor putea parcurge 1,000 de kilometri cu o singură
încărcare, iar acesta a răspuns că în 2017 acest lucru va fi posibil. Şi iată că a ajuns acel moment! Pe data de 4 august de o Tesla Model S 100D, într-un test organizat de clubul posesorilor Tesla din Italia, a parcurs un total de 1,078 de kilometri!
Cinci membri ai clubului au condus electromobilul încărcat deplin cu capacul încărcătorului sigilat timp de 29 de ore. Conducătorul era schimbat odată la două ore într-un loc prestabilit. Pentru a atinge acest rezultat Tesla a
circulat pe un traseu extraurban de la sudul Italiei cu o viteză medie de 40 km/h şi cu sistemul aerului condiţionat deconectat. În rezultat electromobilul a consumat 98.4 kWh de electricitate – echivalentul a 8 litri de combustibil!
Ce automobil convenţional poate parcurge peste 1,000 de kilometri cu doar 8 litri de combustibil? Acesta ar trebui să consume sub un litru pe 100 km, ceea ce este ireal.
Potrivit celor de la Tesla Owners Club Italia, acest rezultat a fost obţinut şi datorită eficienţei extrem de mari pe care o au motoarele electrice, transformând 95% din energie în mişcare, în timp ce majoritatea motoarelor convenţionale au o
efecienţă de 30%. Reamintim că recordul absolut îi aparţine electromobilul Phoenix, bazat pe un BMW Seria 5 E39, care a costat doar 13,000 de dolari pentru a fi creat şi care a putut parcurge puţin peste 1,200 de kilometri cu o viteză medie de 82 km/h!
În fine, Phoenix nu este un model de producţie, care poate fi procurat, astfel Tesla Model S 100D este primul electromobil de producţie care poate parcurge peste 1,000 km cu o singură încărcare.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,125
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!