Toyota şi Mazda formează o alianţă. Vor crea tehnologii comune pentru vehicule electrice!

Producătorii niponi Toyota şi Mazda au anunţat astăzi, că formează o alianţă de afaceri şi capital, pentru a întări parteneriatul companiilor, care a început acum doi ani, în 2015. În urma alianţei formate, Toyota va procura 5.05% din acţiunile Mazda, iar Mazda va avea 0.25% din acţiunile Toyota.
Potrivit acordului, Toyota şi Mazda vor edifica o uzină de 1.6 miliarde de dolari în SUA, unde începând cu 2021 vor construi anual 300,000 de automobile – SUV-uri Mazda şi viitoarea generaţie Toyota Corolla destinată pieţii nord-americane, totodată creând 4,000 de locuri de muncă.

La moment Mazda oferă celor de la Toyota modelul Mazda2 Sedan, care se vinde sub denumirea de Toyota Yaris iA (pe imagini) pe piaţa nord-americană, iar în viitor, producătorii vor extinde oferta produselor complimentare, astfel, vor apărea mai multe modele Mazda şi Toyota, care vor împrumuta aceeaşi platformă. La moment Toyota a confirmat doar oferirea celor de la Mazda a unui van comercial, care va fi vândut doar pe piaţa Japoniei, iar ulterior, companiile nipone vor produce automobile globale pe platforme comune. Mai mult decât atât, sistemele de conectivitate, sistemele multimedia, precum şi sistemele de siguranţă, vor fi elaborate în comun şi împărţite între companii.
Pentru a face faţă schimbărilor radicale care au loc în industria auto, privind electrificarea, Toyota şi Mazda vor lucra împreună şi în domeniul vehiculelor electrice! Producătorii niponi vor elabora împreună tehnologiile, care vor sta la baza viitoarelor vehiculelor electrice competitive, care vor răspunde prompt la preferinţele consumatorilor pe diverse pieţi ale lumii. Uite că pe lângă continuarea dezvoltării propulsoarelor cu ardere internă, cei de la Mazda, totuşi, vor elabora şi vehicule electrice, în parteneriat cu cei de la Toyota!
0
2,133
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!