Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acest Mercedes-Benz G-Class de la BRABUS are 900 CP și poate atinge 270 km/h!

11 Septembrie 2017 - 15:40
Denis Godorozea
Legendarul atelier BRABUS a fost lansat în orașul Bottrop în 1977, iar în acest an tunerul german celebrează o aniversare nobilă de 40 de ani. Pentru a celebra acest jubileu, BRABUS a creat unul dintre cele mai brutale și ridicole proiecte, bazate pe legendarul Mercedes-Benz G-Class, care va fi dezvăluit la Salonul Auto de la Frankfurt.
Numit BRABUS 900 “ONE OF TEN”, acesta este cel mai potent SUV cu propulsor V12 din lume! Fiind bazat pe modelul de top Mercedes-AMG G 65, noul BRABUS 900 “ONE OF TEN” vine cu propulsorul modificat identic celui ce se regăsește pe BRABUS Rocket 900. Astfel, V12-le primește un volum sporit de la 6.0 litri la 6.3 litri, datorită pistoanelor şi bielelor forjate și arborelui cotit nou.
Unitatea V12 a mai fost dotată cu colectoare de evacuare noi, două turbocompresoare supradimensionate şi o nouă sistemă de evacuare de 80 mm în diametru. Toate aceste schimbări, au sporit performanţele propulsorului de la 630 CP şi 1,000 Nm la 900 CP şi 1,500 Nm! Deși transmisia automată în 7 trepte a fost modificată, cuplul maxim a fost limitat la 1,200 Nm, pentru a spori durabilitatea acesteia.
Puterea impresionantă este suficientă pentru o accelerație de la 0 la 100 km/h de 3.9 secunde, în timp ce limitatorul vitezei maxime este mutat de la 230 km/h la 270 km/h! Cine oare va avea curajul să accelereze această ”cărămida” până la 270 km/h?! Cei care vor avea curaj, vor putea opri acest monstru datorită sistemul de frânare cu discuri de 412 mm și etriere în 8 pistoane pe axul față! Pentru o manevrabilitate mai bună este instalată suspensia performantă BRABUS Ride Control elaborată în parteneriat cu Bilstein.
Din cauza modificărilor extensive la motor, a fost necesară elaborarea unei capote mai mari pe înălțime, pentru adăpostirea inimii masive. Capota cu o suprafață aproape verticală dispune de numeroase incizii și este realizată din fibră de carbon. Restul caroseriei este echipat cu body-kit-ul BRABUS WIDESTAR, care include barele de protecție modificate, precum și aripile evazate ce sporesc lățimea mașinii cu 120 mm. Aceste aripi adăpostesc roțile imense de 23 de inch BRABUS Monoblock “PLATINUM EDITION” F sau R.
Interiorul exemplarului în cauză este căptușit în piele moale Mastik de culoare “Mondial Vanilla” și “Mondial Black”, care este accentuată de cusături contrastante de culoare roșie și bej. Podul este căptușit în Alcantara de culoare neagră și înzestrat cu luminițe LED, ce imită cerul înstelat. Podeaua, portbagajul și covorașele au fost realizate din piele neagră.
Între scaunele spate a apărut un tunel central, care dispune de frigider, măsuțe retractabile, suporturi pentru păhare încălzite și răcite, precum și un display, care permite ocupanților spate să ajusteze sistemul multimedia și scaunele.

Doar 10 exemplare BRABUS 900 “ONE OF TEN” vor fi produse fiecare la un preț diabolic de 666,000 de euro!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (28 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter