Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – cel mai rapid SUV din lume?

29 Septembrie 2017 - 09:51
Ilie Toma
Legăturile de rudenie cu Ferrari par să-şi spună cuvântul în cazul primului SUV Alfa Romeo, întrucât italienii vin cu o veste-bombă, pretinzând la titlul de cel mai rapid SUV din lume pentru ediţia Quadrifoglio a SUV-ului Stelvio.
Să o luăm pe îndelete pentru cei ce nu sunt mari pasionaţi de Alfa Romeo şi pricep mai puţine în nomenclatura ei. Ediţiile Quadrigofoglio înseamnă versiuni de înaltă performanţă pentru fiecare din modelele proaspetele ale mărcii, precum sedanul Giulia sau SUV-ul Stelvio, ceva de genul modelelor AMG sau M, sau S/RS la nemţi.
Anume SUV-ul Stelvio Quadrifoglio pretinde acum la titlul de cel mai rapid SUV din lume, şi n-o face nici datorită puterii sale, nici datorită timpului de acceleraţie, ci datorită faptului că a reuşit să marcheze un timp record pe Nurburgring, de doar 7 minute 51.7 secunde, acest timp fiind cel mai bun dintre toate SUV-urile care s-au dat pe acolo, iar SUV-urile super-performante s-au dat cam toate pe acolo. Respectiv, deşi teoretic are mai puţină putere decât multe SUV-uri germane, noul Stelvio Quadrifoglio a reuşit să-i bată pe aceştia datorită echilibrului maşinii şi a felului în care această putere e transpusă pe asfalt.
Deci, ce putere stă sub capota unui SUV Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio? E vorba de un propulsor V6 Twin Turbo de 2.9 litri, care scoate 510 CP şi 600 Nm! Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu 8 trepte, capabilă să schimbe treptele în doar 150 milisecunde în regimul Race, iar puterea e distribuită mai departe tuturor celor patru roţi printr-un sistem de tracţiune integrală, numit Q4. Exemplarele obişnuite ale lui Stelvio, însă, sunt setate pentru a oferi mai mult cuplu către puntea spate, cei de la Afla declarând că nu-şi doresc neapărat performanţe de offroad de la Stelvio, ci senzaţii de condus unice în lumea SUV-urilor.
Aşadar, toată această performanţă, ajutată de diferenţiale cu direcţionare vectorială a cuplului, de un şasiu adaptabil şi de micile secrete din grădina celor de la Ferrari, care şi-au adus aportul la dezvoltarea noului SUV italian de înaltă performanţă, l-au făcut pe Stelvio Quadrifolgio să înregistreze acum un timp record pe cel mai râvnit circuit din lume şi să-şi adjudece astfel dreptul de a pretinde titlul de cel mai rapid SUV din lume. Până când cineva îi va detrona rezultatul, fireşte. Hm... cu siguranţă acum noul Porsche Cayenne are o mare provocare în faţă!...
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter