Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Aniversare grandioasă Skoda: 20 de milioane de automobile produse în istoria mărcii

Skoda tocmai a marcat unul din cele mai importante momente din istoria sa, contorizând vehiculul cu numărul 20,000,000 produs la una din uzinele sale. Această cifră, însă, ascunde după ea o serie de curiozităţi.
Producţia de vehicule Skoda a început tocmai în îndepărtatul an 1905, în Mlada Boleslav, primul vehicul numindu-se Laurin & Klement Voiturette A. Abia în anul 1991, după 86 de ani de istorie, Skoda reuşea să atingă cifra jubiliară de 5 milioane de vehicule produse. Şi mai curios e faptul că borna cu numărul 10 milioane a fost atinsă abia acum 11 ani, în iulie 2006. Acum 4 ani, în februarie 2013, Skoda marca 15 milioane de maşini produse pentru ca doar 4 ani mai târziu, în 2017, să poată celebra deja 20 de milioane de maşini asamblate. Aceste cifre de dau un tablou cât se poate de elocvent despre creşterile tot mai fortificare pe care Skoda a reuşit să le înregistreze în ultimii ani.
Automobilul cu numărul 20,000,000 a fost un proaspăt KAROQ, SUV-ul care se lansează pe piaţă pentru a-l înlocui pe Yeti. Lansarea de piaţă a noului Karoq urmează să aibă loc la sfârşitul lunii octombrie a acestui an.
0
552
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!