Arabia Saudită va permite femeilor, în sfârşit, să conducă! Producătorii auto au motive de bucurie
28 Septembrie 2017, 15:42
Poate părea paradoxal, dar în secolul 21 încă mai exista o ţară în care femeile nu erau admise la condus – Arabia Saudită. Acum, însă, această ultimă interdecţie din lume în calea femeilor la volan va fi ridicată la iniţiativa regelui Salman bin Abdulaziz. Această schimbare, însă, e şi o oportunitate „regală” pentru producătorii auto de a avea motive de bucurie din perspective de vânzări.

Arabia Saudită este cea mai mare economie din Orientul Mijlociu, iar anularea interdecţiei va deschide
accesul la automobile pentru cam o jumătate din populaţia de 32 milioane de oameni a acestei ţări. Liderii la vânzări în acest moment în Arabia Saudită sunt Toyota, Lexus şi Hyundai, în special primele două mărci, datorită SUV-urilor foarte mari şi capabile pe relieful saudit. Însă toţi marii producători auto ce sunt prezenţi în această piaţă ce musteşte de bani industriei petroliere, vând în mare parte modelelor de top, cu echipări generoase, aşa că acum inevitabil toţi se vor bucura proporţional de o explozie de vânzări.
Totuşi, ridicarea interdicţiei nu înseamnă că aproape 16 milioane de vehicule vor fi cumpărate imediat, întrucât obiceiurile actuale ale familiilor arabe presupuneau angajarea unor şoferi pentru soţii, de multe ori imigranţi din alte state precum Bangladesh sau Filipine. De asemenea, de la o vreme deveniseră foarte populare serviciile de taximetrie prin aplicaţii, gen Uber, care s-ar putea confrunta în curând cu o scădere a cererii.
PiataAuto.mdIlie Toma
0
2,650
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!