Daimler Trucks lansează primul camion 100% electric cu 100 km autonomie: FUSO eCanter

Puţină lume ştie, dar camioanele Mitsubishi nu mai sunt de multă vreme pur nipone, divizia fiind parte a germanilor de la Daimler Trucks încă de pe vremea când cei de la Daimler cochetau cu achiziţia companiei Mitsubishi Motors. Astăzi această divizie vine cu noutăţi impresionante, făcând pionerat în lumea camioanelor electrice.
Dacă ideea automobilelor electrice nu ne mai pare atât de îndepărtate, cea a camioanelor sută la sută electrice ne mai ridică multe semne de întrebare. Cei de la Daimler Trucks, însă, vor să ne convingă că ea e fezabilă şi chiar rentabilă pentru operatorii de transport.

Noul FUSO eCanter s-a lansat cu o autonomie de 100 km şi cu o capacitate de încărcare de 3.5 tone. Camionul are 6 baterii de 420 V la bord, de 13.8 kWh fiecare, însă timpul necesar încărcării acestora nu este specificat. Totuşi, un simplu calcul estimativ ne arată că de la o reţea obişnuită de 230 V bateriile ar putea fi încărcate în vreo 14 ore, însă cu siguranţă miza inginerilor ţinteşte operatorii ce-şi vor instala reţele de înaltă capacitate pentru a încărca mai rapid camioanele.
Primii clienţi ai noului camion pur electric sunt câteva organizaţii non-guvernamentale din New York, ritmul de lucru mai lejer al cărora va permite, cel mai probabil, o operare potrivită a camionului. Creatorii săi, totuşi, îl vor încadrat în cele mai dificile sarcini, menţionând că acesta va aduce operatorilor săi o economie de până la 1,000 euro la fiecare 10 mii km în comparaţie cu un camion diesel de capacitate similară.

Voi ce credeţi? Are şanse la viaţă un camion electric cu asemenea parametri tehnici? Va fi suficientă autonomia lui de 100 km?
0
2,636
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!