Dodge Viper face istorie la sfârşitul carierei. Stabileşte un record pe Nurburgring! (Video)

Cei de la Fiat Chrysler au decis să „ucidă” modelul Dodge Viper, ultimul exemplar părăsind linia de asamblare relativ recent, pe la mijlocul lunii august. Din păcate, cei de la Dodge nu au arătat întregul potenţial al modelului Viper, mai cu seamă ai versiunii dedicate circuitelor de curse (legală pentru drumurile publice), Viper ACR. Deşi a bătut numeroase recorduri pe circuite printre care legendara Laguna Seca, Road Atlanta sau Willow Springs, furiosul Dodge Viper ACR nu a cucerit legendarul Nurburgring Nordschleife, care este un fel de teren de joacă, unde constructorii auto îşi etalează maşinile de performanţă cu timpi rapizi în „Iadul Verde”.
Atunci când s-a aflat că Viper va fi scos din producţie, fără a avea un succesor, iar producătorul nu intenţionează să bată recordul de pe Nurburgring Nordschleife, un grup de fani ai „Viperei”, în frunte cu Russ Oasis, au creat un fond, cu ajutorul căruia au fost colectate sursele financiare necesare pentru a transporta două exemplare Viper ACR absolut standard, oferite gratuit de către distribuitorul din Texas, Viper Exchange, pe Nurburgring Nordschleife şi de a stabili recordul! Ei bine, la suprafaţă, totul pare destul de simplu, maşinile sunt oferite gratuit, cauciucurile, de asemenea le oferă Kumho, care a elaborat cauciucuri speciale pentru Viper ACR, iar banii sunt destinaţi arendării circuitului şi sponsorizarea echipei, inclusiv a piloţilor.
Nu este simplu însă, să vii cu două maşini şi să încerci să stabileşti un record pe Nurburgring. Trebuie să aştepţi o „fereastră” liberă, să te rogi să ţină vremea cu tine şi să nu ai probleme cu maşinile, atunci când încerci să mergi la un timp de sub 7 minute. Uite că echipa a avut câteva încercări, iar în cea mai recentă încercare, au reuşit un timp de 7 minute şi 01.3 secunde, astfel Viper ACR devenind cea mai rapidă maşină cu cutie manuală de pe Nurburgring, fiind şi cea mai rapidă maşină americană pe celebrul circuit şi cea mai rapidă maşină cu tracţiune spate. Recordul a fost stabilit de către Lance Arnold, unul dintre cei patru piloţi, care au condus acele două maşini, ceilalţi fiind Luca Stolz, Mario Farnbacher şi Dominik Farnbacher.
Potrivit piloţilor, maşina are un potenţial să indice un timp de 6 minute şi 55 de secunde, însă aceasta nu a putut fi valorificat… Una din maşini a suferit probleme tehnice, iar cea de-a doua, a fost accidentată, în următorul tur după ce a stabilit timpul record… Totul din cauza cauciucului care a cedat într-o curbă la o viteză de 260 km/h… Şi nu este pentru prima dată când a cedat un cauciuc. Se pare că aceste cauciucuri de la Kumho nu pot suporta suprasolicitările pe durate îndelungate şi la temperaturi ridicate. Mai este şi vorba despre Nurburgring, care nu întâmplător este numit „Iadul Verde”, pentru că nu cruţă pe nimeni, fiind unul dintre cele mai solicitante circuite de curse din lume.
Pentru că ambele maşini au fost scoase din „joc”, visul de a stabili un timp mai bun, se pare că este spulberat… În ciuda înfrângerii, această încercare de a arăta super-car-urilor şi hyper-car-rurilor, cine este regele circuitelor, este una demnă de laude, fiind, de departe, cea mai transparentă dintre toate, fără trişări cu cauciucuri pe care nu le vor vedea clienţii sau prototipuri cu puteri peste cele care sunt în maşinile de producţie, ne mai vorbind de transmisiile cu dublu ambreiaj care prezintă un avantaj enorm pe un circuit aşa de lung (20.8 km) şi de susţinerea producătorului, pe care această echipă nu a avut-o!
Dodge Viper ACR este o maşină pură, cu cutie manuală, tracţiune spate şi un imens propulsor aspirat natural V10 de 8.4 litri, iar acest record reprezintă dovada, cât de magnific este acest monstru puritan, care, cu siguranţă ne va lipsi!
0
2,950
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!