FRANKFURT 2017: Mercedes-Benz Future Bus - autobuzul autonom al viitorului!

14 Septembrie 2017, 22:30
Redacția PiataAuto.md
Dezvăluit inițial încă în vara anului 2016, conceptul Mercedes-Benz Future Bus a fost prezentat și la Frankfurt. De fapt, acest concept a putut fi testat deja pe străzile din Amsterdam, astfel, locuitorii orașului au avut ocazia să călătorească la bordul autobuzului ce conduce singur!
Echipat cu sistem de condus autonom CityPilot, care reprezintă o evoluţie al sistemului Highway Pilot, întâlnit pe camionul autonom al celor de la Daimler Trucks. Sistemul CityPilot include radare de rază lungă şi scurtă, navigaţie cu GPS, un număr mare de camere şi WiFi care poate fi conectat la infrastructura drumurilor şi poate primi informaţii despre durata semafoarelor, pentru a avea avantaj de „undă verde” pe tot parcursul rutei. În regim autonom autobusul poate accelera până la viteze de 70 km/h, opri la semafoare sau în faţa obstacolelor, precum automobile sau pietoni şi avea grijă de direcţie, în timp ce conducătorul doar supraveghează activitatea autobuzului.
Mercedes-Benz Future Bus a fost testat pe o rută de circa 20 de kilometri în oraşul Amsterdam pe care a parcurs-o în regim autonom.

Fiind la un an de la apariție, pe viu Mercedes-Benz Future Bus arată la fel de proaspăt și futurist, atât la exterior, cât și la interior!
0
2,476
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!