Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noua Honda CR-V se dezice de motorizarea diesel în Europa! Va fi substituită de versiunea hibridă

6 Septembrie 2017 - 09:03
Denis Godorozea
Cei de la Honda au anunţat că pe piaţa Europei noua generaţie CR-V va fi disponibilă cu motorizarea pe benzină de 1.5 litri VTEC Turbo, o motorizare hibridă şi se va dezice de motorizarea diesel, astfel doar pentru Civic în Europa va fi disponibil dieselul 1.6 i-DTEC! Care ar fi motivul?
Cererea proastă, sau noul CR-V nu a putut indica nivele acceptabile ale emisiilor în noile teste WLTP şi testul în condiții reale de condus pe drumurile publice RDE, pentru motorizarea diesel? În fine, probabil, cei de la Honda intenţionează să dezvolte şi mai mult direcţia electrificării, iar aceasta începe de la hibrizi.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt va fi dezvăluită noua Honda CR-V Hybrid Prototype – prototipul viitorului CR-V Hybrid de producţie. La exterior acesta se deosebeşte printr-un design mai futurist, datorită blocurilor optice faţă full-LED.
Substratul tehnic vine cu o propulsie hibridă i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), care include un motor electric, un benzinar de 2.0 litri care lucrează după ciclul Atkinson și un generator electric. În locul unei transmisii convenţionale, viitorul CR-V Hybrid va fi echipat cu o transmisie cu un singur raport fix, care va face conexiunea între elementele ce sunt puse în mişcare pentru o livrare a cuplului foarte lină. Propulsia hibridă dispune de trei regimuri de operare – EV Drive (pur electric), Hybrid Drive (propulsorul cu ardere internă lucrează pe post de generator de energie) şi Engine Drive (propulsorul cu ardere internă livrează puterea direct către roţi).
Datele tehnice exacte nu se anunţă, însă versiunea CR-V Hybrid destinată pieţei din China oferă un total de 288 CP și 490 Nm, în timp ce consumul mediu este de 4.8 l/100 km. Rămâne de văzut care vor fi cifrele indicate de versiunea europeană atunci când va intra în producţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter