Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Opel Insignia Grand Sport este mai aproape de lansare în Moldova. Cinci tehnologii cheie ale noului model

5 Septembrie 2017 - 14:58
Denis Godorozea
Noul Opel Insignia Grand Sport este tot mai aproape de lansare în Moldova. În ţara noastră noul Opel Insignia Grand Sport va fi disponibil la un preţ de start de 15,952 de euro, impresionând prin tehnologiile de care dispune. Iată care sunt cinci tehnologii cheie ale noului model, despre care merită să cunoaşteţi.
1. Blocurile optice IntelliLux LED Matrix

Noua generaţie Insignia este oferită cu tehnologia IntelliLux LED de a doua generaţie pentru blocurile optice faţă. Această tehnologie vine cu 32 de segmente de LED-uri, care se adaptează condiţiilor de drum şi trec la faza lungă atunci când automobilul iese din oraş şi nu permit orbirea conducătorilor traficului de întâmpinare şi automobilelor care circulă în faţă, prin intermediul opririi parţiale a mai multor segmente de LED-uri. Noile blocuri optice dispun de funcţia de proiector la activarea fazei lungi, care permite iluminarea drumului la o distanţă de 400 de metri.
2. Tehnologiile sistemelor de siguranţă

Pe lângă blocurile optice IntelliLux LED, care oferă o vizibilitate, rezultativ şi o siguranţă mai bună, noua Insignia Grand Sport dispune de un număr mare de sisteme de siguranţă. Printre acestea se numără sistemul frânării autonome Automatic Emergency Braking cu detectarea pietonilor, sistemul de urmărire a unghiului mort Side Blind Zone Alert, sistemul de menţinere a benzii care face corecţii cu volanul Lane Keep Assist, sistemul de urmărire a vehiculului din faţă Autonomous Follow Assist, şi sistemul de prevenire a impactului cu maşinile ce intersectează traiectoria din spate atunci când circuli în marşarier, Rear Cross Traffic Alert.
3. Tehnologia Twinster pentru sistemul tracţiunii integrale

Noua Insignia Grand Sport este oferită cu tracţiune integrală inteligentă 4x4, care dispune şi de distribuirea vectorială a cuplului între roţi. Pentru a evita complexitatea sistemelor convenţionale de distribuire vectorială a cuplului, noul sistem 4x4 al celor de la Opel utilizează tehnologia Twinster, cu două ambreiaje în locul diferenţialului spate. Ambreiajele în cauză pot transfera cuplul ambelor roţi independent. Astfel, în curbe, mai mult cuplu este trimis către roata spate de la exteriorul virajului, ceea ce sporeşte viteza, stabilitatea şi siguranţa. Pentru a distribui inteligent cuplul, sistemul de distribuire vectorială a cuplului între roţile axului spate primeşte informaţii despre suprafaţa carosabilului (gradul de alunecare), poziţia volanului şi a acceleratorului. În rezultat vehiculul are un comportament neutral în curbe, fără a exprima tendinţe de supravirare sau subvirare. Mai mult decât atât, caracteristicile sistemului de tracţiune integrală se schimbă odată cu schimbarea regimurilor de condus a şasiului FlexRide.
4. Şasiul FlexRide

Noul Opel Insignia Grand Sport vine şi cu şasiul adaptiv Flex Ride, care oferă trei regimuri de condus - Standard, Tour şi Sport. Regimul Standard oferă un comportament optim, senzorii colectând informaţii, pentru a adapta suspensia pentru orice suprafaţă de drum, schimbând caracteristicile suspensiei de 500 de ori pe secundă sau de 30,000 de ori pe minut. Regimul Tour oferă un confort desăvârşit în călătoriile lungi şi pe carosabil denivelat. La rândul său, regimul Sport întăreşte suspensia, ajustând acuitatea volanului şi pedalei acceleratorului, în timp ce sistemul de stabilizare se include mai târziu, precum şi treptele cutiei de viteze automate. Mai mult decât atât, sistemul “Drive Mode Control” analizează informaţia venită de la senzori, fiind capabil să recunoască stilul de condus. Spre exemplu, dacă conducătorul îşi schimbă maniera de condus pe una mai dinamică şi agresivă aflându-se în regimul “Standard”, sistemul automat trece în regimul “Sport”.
5. Tehnologiile de la interior

Pe lângă scaunele anatomice cu certificat AGR, care previn durerile de spate şi îmbunătăţesc atenţia şi starea conducătorului, la interior, cel de la volan, precum şi pasagerii, vor fi delectaţi de noul sistem multimedia IntelliLink, care oferă comenzi vocale, conectivitate Apple CarPlay şi Android Auto, precum şi modul 4G LTE Wi-Fi Hotspot, datorită căruia va putea fi posibilă conectarea dispozitivelor mobile la internet.

Pentru mai multe informaţii despre noul Opel Insignia Grand Sport vizitaţi showroom-ul East-Auto-Lada, situat pe str. Chişinăului 3, Calea Orheiului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter