Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul smart vision EQ fortwo nu are nevoie de volan și pedale! (Video)

1 Septembrie 2017 - 10:51
Denis Godorozea
La Salonul Auto de la Frankfurt va fi dezvăluit noul concept smart vision EQ fortwo, care ne demonstrează cum vor arăta automobilele urbane ale viitorului. Un design drăguț, substrat electric și funcții de condus autonom de nivelul 5! Acest lucru înseamnă că vehiculul nu are nevoie de volan și pedale, fiind o mașină complet autonomă. Aceasta va dezvolta și ideea de car sharing la un cu totul alt nivel.
La moment prin intermediul sistemului de car sharing car2go este comandat un vehicul fiecare 1.4 secunde, numărul clienților în lumea întreagă ajungând la 2.6 milioane. Către anul 2025, acest număr va crește la 36.7 milioane. Se pare că în viitor nimeni nu va mai avea nevoie de automobil personal, datorită sistemului de car sharing. Conceptul chemat de către utilizator va veni în regim autonom, va prelua pasagerul și îl va duce la destinație.
Pe drum, dacă pasagerul dorește, mașina poate prelua un alt pasager/prieten, care se îndreaptă în aceeași direcție. Cei doi pasageri vor avea în față doar un display de 24 de inch prin intermediul căruia pot interacționa și împărtăși interesele comune. În ciuda dimensiunilor compacte de 2,699 mm în lungime, 1,720 mm în lățime și 1,535 mm în înălțime, conceptul oferă spațiu suficient la bord, dar și spații de depozitare a bagajelor, inclusiv sub banchetă.
Mașinuța va interacționa cu pasagerii și pietonii prin intermediul indicațiilor sau saluturilor afișate pe display-ul de 44 de inch amplasat în locul prizei de aer frontale. Blocurile optice față/spate, de asemenea, sunt niște display-uri, care pot lua forme de ochi pentru o comunicare mai apropiată de cea umană, sau, în cazul blocurilor optice spate, pot afișa semnale de atenționare.
După ce își va îndeplini misiunea de a duce pasagerii la locul destinației, smart vision EQ fortwo poate să se îndrepte autonom la stația de încărcare, pentru a suplini bateriile de 30 kWh.

Potrivit celor de la Mercedes-Benz, peste 10 vehicule electrice din gama EQ vor fi lansate către anul 2022, de la micuțul smart electric până la un SUV de dimensiuni generoase. Oare viitorul Mercedes-Benz GLS va primi și el o versiune electrică?!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (33 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter