Potrivit celor de la Jaguar în viitor vom deţine doar volanul maşinii!

Cum va arăta mobilitatea anului 2040? În viitor maşinile vor fi electrice, autonome şi conectate, nimeni însă nu va mai deţine un automobil personal. Vei putea comanda o maşină, care va veni autonom, te va prelua de acasă şi te va duce la destinaţia dorită, iar mai apoi se va îndrepta către un alt pasager sau la staţia de încărcare. Aceeaşi viziune o au şi cei de la Jaguar. Producătorul britanic va lansa conceptul Jaguar ‘FUTURE-TYPE’, care va explora mobilitatea după anul 2040.
Cel mai important component al acestui concept, va fi volanul futurist Sayer, numit în cinstea unuia dintre cei mai proeminenţi designeri care au lucrat pentru Jaguar (în perioada anilor 1951-1970), Malcolm Sayer. Potrivit celor de la Jaguar, volanul ar putea fi singurul element al automobilului pe care îl vom deţine în viitor, acesta însă va fi unul extrem de inteligent. Volanul Sayer este înzestrat cu inteligenţa artificială, care va îndeplini numeroase sarcini, spre exemplu, va programa o maşină, care te va prelua în momentul potrivit de acasă şi te va duce la punctul de destinaţie, totodată îţi va sfătui drumurile, unde ai putea prelua conducerea automobilului. Astfel, spre deosebire de majoritatea producătorilor, care îndreaptă către o lume a maşinilor autonome, lipsite de elemente de control, cei de la Jaguar speră că în viitor volanul va fi un gadget util pentru pasionaţii condusului, care, ocazional, vor putea conduce automobilul din plăcere.

Conceptul volanului Sayer va fi prezentat în cadrul expoziţiei tehnologice Tech Fest, care va avea loc în Londra în perioada 7-10 septembrie 2017.
0
2,110
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!