Premieră: Noul Lamborghini Aventador S Roadster
7 Septembrie 2017, 11:16
Aproape la un an distanță, cei de la Lamborghini au dezvăluit, în sfârșit, și versiunea decapotabilă a modelului Aventador S.













Premiera noul Lamborghini Aventador S Roadster va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt.
La exterior decapotabila a primit aceleași modificări, precum și coupe-ul, printre care noile bare de protecție, cu elemente aerodinamice
suplimentare realizate din fibră de carbon ce au sporit forța de apăsare cu 130%, în timp ce eleronul activ spate, acum se ajustează automat în trei poziții, sporind forța de apăsare cu 50% față de eleronul predecesorului.
Opțional, noul Aventador S Roadster este disponibil și cu jantele modelului Aventador SV cu prindere centrală. Din fibră de carbon sunt realizate cele două jumătăți demontabile ale acoperișului, montanții față și corpurile oglinzilor retrovizoare.
La interior apare o nouă planșă de bord digitală, care poate fi configurată după placul conducătorului și inserțiile realizate din fibră de carbon, precum și opțiunea noilor combinații de piele. Sistemul multimedia primește un nou display tactil și compatibilitate Apple CarPlay.
La fel ca și versiunea coupe, noul Aventador S Roadster vine cu sistem de virare a roților punții spate Lamborghini Dynamic Steering (LDS). Acesta din urmă va vira roțile spate în direcția opusă celor față la viteze mici și în aceeași direcție la viteze mari.
Suspensia ajustabilă Lamborghini Magneto-rheological Suspension (LMS) a fost modificată, iar acum, aceasta poate adapta reacțiile amortizoarelor în timp real. Optimizat a fost și sistemul de stabilitate ESC, la regimurile de
condus Strada, Sport și Corsa, aderă și regimul Ego, care permite modificarea individuală a sistemelor automobilului, iar sistemul tracțiunii integrale acum poate transmite până la 90% din cuplu către roțile spate.
Propulsorul V12 aspirat natural de 6.5 litri, acum livrează 740 CP (+40 CP) și 690 Nm, având turațiile maxime ridicate de la 8,350 la 8,500 rpm.
Complexitatea suspensiei spate a adăugat în greutate, care a fost balansată cu un nou sistem de evacuare cu 20% mai ușor.
Astfel, greutatea noului Aventador S Roadster rămâne a fi la același nivel – 1,625 kg (cu 50 kg mai mult față de coupe).
Identice sunt și performanțele – de la 0 la 100 km/h super-car-ul decapotabil accelerează în 3.0 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 350 km/h.

Noul Lamborghini Aventador S Roadster va debuta pe piața Europei în luna februarie 2018 cu un preț de start de 313,666 de euro.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,424
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!