Premieră: Noul Mercedes-AMG Project ONE! (Video)

În ajunul Salonului Auto de la Frankfurt, cei de la Mercedes-Benz au dezvăluit noul hyper-car Mercedes-AMG Project ONE! Creat pentru a celebra 50 de ani de la apariția diviziei AMG și de a demonstra direcția electrificării, pe care o va lua specialistul din Affalterbach, noul hyper-car înglobează tehnologii preluate direct din Formula 1, care vor putea fi dezlănțuite nu doar pe circuitele de curse, dar și pe drumurile publice. Prototipul de pre-producție a fost condus pe scena de la Frankfurt de către actualul lider al campionatului de Formula 1, Lewis Hamilton.
În sfârșit, putem vedea exteriorul noului Project ONE, care, are o față familiară cu celelalte modele AMG, însă prizele de aer față sunt prea enorme și caraghioase, deși, la sigur, îndeplinesc funcția de a asigura cu porția de aer necesară propulsiei hibride. Din unele unghiuri și chiar la proporții Project ONE aduce aminte de Porsche 918 Spyder. Noul Project ONE dispune de elemente aerodinamice active, printre care nu doar eleronul spate, dar și elementele amplasate deasupra roților față, care creează efect de presiune asupra axului față.
Posteriorul este caracterizat de o creastă realizată din fibră de carbon, similară celei regăsite pe bolizii de Formula 1 și prototipurile din Le Mans. Cel mai intrigant element însă, este capacul motorului transparent, care dispune de incizii ce aduc aminte de Ferrari F40. Roțile dispun de jante forjate cu prindere centrală de 19 inch pe axul față și 20 de inch pe axul spate. Cauciucurile sunt Michelin Pilot Sport Cup 2 cu dimensiunea 285/35 ZR 19 pe axul față și 335/30 ZR 20 pe axul spate.
Interiorul, de asemenea, aduce aminte de prototipurile din cursele de anduranță și bolizii de Formula 1, datorită scaunelor fixe și volanului specific, pe care sunt regăsite toate comenzile. La interior sunt amplasate și două display-uri a câte 10 inch. Mai există și un alt display, care îndeplinește funcția oglinzii retrovizoare de la interior.
Potrivit celor de la Mercedes-AMG, noul hyper-car livrează peste 1,000 CP și poate atinge viteze de peste 350 km/h, tot odată oferind capacități excepționale pe circuit și o eficiență de invidiat pe drumurile publice. Accelerația de la 0 la 200 km/h va dura mai puțin de 6 secunde, în timp ce de la 0 la 100 km/h, Project ONE, potrivit zvonurilor, va avea nevoie de mai puțin de 2 secunde!

La baza hyper-car-ului stă o propulsie hibridă, elementul central fiind unitatea de 1.6 litri V6, care este preluată direct de la bolizii de Formula 1 din anul 2015 și livrează peste 680 CP, oferind o eficienţă termică de 43%, însă acesta va putea fi turată „doar” până la 11,000 rpm – cu 2,500 rpm mai puţin decât pe bolizi.
Propulsorul cu ardere internă însă, va avea o durată de viaţă de doar 50,000 de kilometri, după care va necesita să fie refăcut. Pentru a atinge cifra de peste 1,000 CP, propulsorul supraalimentat lucrează împreună cu tocmai patru motoare electrice! În total Project One are 5 motoare! Două motoare electrice a câte 163 CP, împreună cu două cutii de viteze, sunt amplasate pe axul faţă, în timp ce al treilea motor electric de 163 CP este integrat în transmisia unică în 8 trepte Automated AMG SPEEDSHIFT şi un singur ambreiaj a motorului cu ardere internă, iar cel de-al patrulea motor electric de 122 CP este integrat în turbocompresor.
Sistemul hibrid de 800 de volţi dispune de un pachet de baterii litiu-ion de 100 kg amplasat sub picioarele conducătorului și pasagerului, care este de patru ori mai mare decât cel, ce se regăseşte pe bolizii de Formula 1, pentru a oferi o autonomie electrică de 25 km. În regim pur electric hyper-car-ul este cu tracţiune faţă, asigurată de cele două motoare electrice a câte 163 CP. Datorită acestor motoare electrice, în regimul hibrid practic 80% din energia frânării poate fi recuperată. Întregul sistem hibrid, numit EQ Power+, cântăreşte 420 kg. Sistemul de frânare este carbon ceramic.

Doar 275 de exemplare Mercedes-AMG Project ONE vor fi produse către sfârşitul anului 2020, fiecare la un preț de aproximativ 2.25 milioane de euro, toate fiind deja vândute.
0
2,591
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!