Skoda Kodiaq: vânzări record pentru SUV-ul bestseller al cehilor

Cu siguranţă strategia celor de la Skoda de a-şi extinde gama de modele în direcţia SUV-urilor dă roade din belşug. Vă relatasem anterior despre luni record în materie de vânzări şi iată că şi luna august – tradiţional una din cele mai puţin performante luni la capitolul vânzări – a însemnat pentru Skoda o creştere de invidiat de 6.7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Astfel, în august 2017 Skoda a vândut 86,100 automobile, ceea ce, într-un calcul abstract, ar rezulta într-o cadenţă de 2 maşini per minut, luând în calcul fiecare din cele 31 de zile ale lunii, cu 24 de ore consecutive.
Partea şi mai interesantă este că Skoda creşte pe o mulţime de pieţe ale lumii în care vânzările totale stagnează la nivele relativ fixe, precum Europa de vest, centrală şi cea de est, inclusiv Rusia. În Europa de occidentală, spre exemplu, marca cehă şi-a sporit vânzările cu 4.4%, în cea centrală – cu tocmai 13.3%, iar în Estul Europei, cu excepţia Rusiei, Skoda şi-a crescut vânzările cu mai mult de o pătrime (+27.2%). Un indicativ aproape identic, dar ceva mai bun este valabil pentru Skoda şi în Republica Moldova – marca cehă înregistrând o creştere de 28.8% pe piaţa autohtonă, fiind la un pas de a se instaura pe poziţia 2 a clasamentului general, după Dacia.

Superb şi Kodiaq – promotorii creşterilor de vânzări.

Dacă despre Skoda Superb ştim că este un bestseller în gama Skoda – fapt valabil şi pentru Moldova, unde e de departe cel mai vândut model în segmentul său – e curios să ştim că modelul continuă să-şi sporească cifrele de vânzări de parcă ar fi abia la începutul carierei sale.
Totuşi, partea şi mai curioasă sunt cifrele de vânzări atinse de Kodiaq, primul mare SUV din gama Skoda. De la lansarea pe piaţă a acestuia în prima jumătate a acestui an, deja 48,300 de exemplare Kodiaq au fost livrate clienţilor din toată lumea, cifrele fiind într-o creştere aproape geometrică. Din cele 48,300 de unităţi, lunii august îi revin peste 11,300 de exemplare Kodiaq! Iar această cifră înseamnă că SUV-ul Kodiaq tocmai l-a întrecut pe Superb la vânzările globale Skoda! Da, aţi cititi corect, Kodiaq se vinde deja în mai multe exemplare decât Superb la nivel global, deşi vânzările lui Superb cu crescut cu 17% faţă de anul trecut.

În această lumină, lansarea SUV-ului mai mic, Skoda Karoq, pare să fie exact ingredientul de care are nevoie Skoda pentru a-şi fortifica şi mai mult rezultatele excelente de vânzări pe care le înregistrează în ultimul timp!
Dar Dvs care dintre cele două SUV-uri Skoda vă place mai mult – Kodiaq sau Karoq?
0
3,544
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!