Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Toyota, Mazda şi Denso îşi unesc eforturile pentru dezvoltarea automobilelor electrice

Mazda Motor Corporation (Mazda), Toyota Motor Corporation (Toyota) şi Denso Corporation (Denso) îşi unesc eforturile pentru dezvoltarea tehnologiilor electromobilităţii.
Cele trei companii îşi explică pasul prin presiunea tot mai mare pe care o creează perspectivele mai multor pieţe de pe glob de a se înăspri limitele emisiilor CO2. Electromobilitatea este un trend clar la care trebuie să se alinieze acum toţi producătorii auto dacă vor să aibă succes în viitor, însă în acelaşi timp multitudinea de tipuri de propulsie pe care fiecare din ei e obligat să le aibă în gamă şi să le dezvolte – motoare pe benzină, diesel, propulsii electrice şi hibride – pun o presiune mare pe capacitatea fiecărui producător individual de face faţă atâtor direcţii simultan.
Tocmai de asta, cei doi producători auto niponi, alături de o companie cu o experienţă uriaşă în tehnologii auto, inclusiv în sisteme electrice, au pus la cale această unire a eforturilor lor. Mai exact, cei trei au fondat o nouă companie – EV C.A. Spirit Co – cu sediul în Nagoya, Japonia, care va dezvolta tehnologii-cheie pentru vehiculele electrice. Practic, în noua companie se vor transfera mai mulţi ingineri din cele trei companii-mamă, iar de aici încolo ei vor dezvolta platforme tehnice comune pentru viitoarele vehicule electrice din cele mai vaste segmente, pe baza acelor platforme urmând a fi create viitoarele modelele electrice Mazda, Toyota, Lexus, etc. De asemenea, noua companie ar putea furniza tehnologii sau ingineria unor componente şi pentru alte vehicule, spre exemplu module electrice pentru unele sisteme de propulsie derivată.
În acelaşi timp, Toyota şi Mazda nu uită să menţioneze că ei rămân în continuare convinşi că nu doar vehiculele pur electrice cu încărcare de la priză reprezintă o alternativă pentru reducerea emisiilor, ci şi cele cu propulsie electrică pe baza celulelor de combustibil şi a hidrogenului. Or, dacă în cazul automobilelor pur electrice adevăratele probleme pot veni atunci când toată lumea va trece la ele şi va trebui să căutăm soluţii de sporire esenţială a capacităţilor de generare de electricitate la nivel continental şi global, în cazul automobilelor pe hidrogen unicul impediment adevărat e dezvoltarea unei reţele de alimentare, în timp ce timpul mic de alimentare şi procesul industrial diferit de obţinere a combustibilul pare mult mai logic şi mai curat pentru ecologie ca şi ciclu total.

Dar Dvs. ce părere aveţi? Care tip de propulsie credeţi că va obţine întâietatea în următorii 10-20 de ani?
0
723
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!