Viitoare generaţie Volvo XC90 va fi construită la prima sa uzină Volvo din SUA. Ce planuri are Volvo?

Volvo Cars tocmai şi-a anunţat actualizarea planurilor sale de a construi prima sa uzină de pe teritoriul SUA, în cadrul unui program de investiţii de 1.1 miliarde dolari.
Noua uzină va fi amplasată în Charleston, statul Carolina de Nord, foarte aproape de ţărmul oceanului Atlantic, iar construcţia ei e aproape finalizată, întrucât Volvo planifica să producă aici viitoarea generaţie Volvo S60, începând cu toamna anului 2018. Mai nou, producătorul suedez a anunţat că noua uzină va produce şi viitoarea generaţie XC90, începând cu anul 2021. Adăugarea SUV-ului în portofoliul de produse a uzinei va mai însemna crearea de 1,900 de locuri de muncă, pe lângă cele 2,000 de locuri deja programate.
Astfel, Volvo îşi lărgeşte strategic reţeaua de uzine de pe mapamond, poziţionându-le mai aproape de pieţele de desfacere a modelelor. În SUA au uzine şi Mercedes, şi BMW, care produc în special SUV-uri, BMW urmând chiar să fie vecini cu Volvo, uzina lor din Spartangburg fiind amplasată în acelaşi stat american.
0
2,385
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!