Acest Mercedes-AMG G 63 modificat de Posaidon poate atinge 285 km/h!

Fiind un model cu rădăcini din 1979, cu o formă de cărămidă şi o stabilitate dubioasă la viteze mari, Mercedes-AMG G 63 primeşte din uzină un limitator de viteză, care-i limitează viteza maximă la „doar” 210 km/h (pentru versiunea G 65 limitatorul este mutat la 230 km/h).
De obicei, atelierele de tuning nu scot acest limitator, sporind doar puterea motorului. Specialiştii atelierului german de tuning Posaidon au dorit să meargă şi mai departe, iar pe lângă modificările la motor, aceştea pur şi simplu au scos limitatorul de viteză! În rezultat, acest Mercedes-AMG G 63, probabil, este cel mai rapid G-Class din istorie!
Numit Posaidon G 63 RS 850, mastodontul dispune de mai multe modificări la motor, printre care un bloc de control modificat, turbocompresoare modificate, intercoolere mai performante şi sistem de evacuare sport, cu ajutorul cărora puterea V8-ului de 5.5 litri Biturbo este crescută de la 571 CP la 850 CP, iar cuplul maxim a crescut de la 760 Nm la 1,350 Nm (limitat electronic)! Pentru a rezista cuplului suplimentar, transmisia automată AMG Speedshift Plus 7G-Tronic a primit şi ea elemente mecanice ranforsate, precum şi un soft adaptat puterii crescute.
Datorită acestor steroizi acest G-Class poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3.6 secunde (-1.8 sec.), iar viteza maximă pe care o poate atinge ajunge la 285 km/h (+75 km/h)! Pentru a opri această „cărămida zburătoare” de 2.6 tone de la viteza maximă în timpi cât mai reduşi, cei de la posaidon au instalat un sistem de frânare preluat de la sedanul S 63, cu discuri carbon ceramice de 420 mm şi etriere în 6 pistoane pe axul faţă şi 360 mm şi etriere în 4 pistoane pe axul spate. Nu lipseşte şi setul de jante de 22 de inch „încălţat” în cauciucuri de performanţă Continental ContiSportContact 5P, capabile să reziste la viteze de până la 300 km/h.
Posaidon oferă şi un sistem de detectare a camerelor de viteză, care este integrat perfect în sistemul multimedia Command. Dar cine este în stare să-şi învingă frica şi să conducă un G-Class cu astfel de viteze?!
0
2,167
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!