Acesta este unicul pick-up Rolls-Royce din istorie!

Dacă un pick-up premium din partea celor de la Mercedes-Benz pare straniu, atunci un pick-up Rolls-Royce este o adevărată absurditate! Ce este aceasta? Maşina fermierului, care s-a îmbogăţit peste noapte?! Istoria acestui Rolls-Royce 40/50HP Silver Ghost Pick-Up a început în anul 1926, atunci când a fost construit în caroserie sedan în Anglia, ca mai apoi să fie vândut în SUA pe 27 mai 1926 doamnei Lillian McClurg.
În anii ’40 însă, sedanul a ajuns în mâinile celui mai mare colecţionar american din acele timpuri, Lindley Bothwell. Maşina a ajuns la ferma lui Bothwell, unde nu avea o utilitate în caroserie sedan, iar atunci proprietarul a decis să o transforme în pick-up! Partea frontală a caroseriei realizate de către Tilbury a fost păstrată, Rolls-Royce-ul primind cabină de tip închis şi o benă realizată din lemn!
Astfel, „aristocratul” elegant a fost transformat într-un simplu „muncitor”, unde acesta lucra la greu la o fermă privată, până a ajuns într-o stare mediocră în care se află acum. Cu siguranţă acest exemplar are nevoie de o restaurare totală, deşi păstrarea acestuia în starea actuală ar fi o opţiune. Sub capotă se ascunde originalul propulsor de 7.4 litri în 6 cilindri în linie cu două bujii pe cilindru, cuplat la transmisia manuală în 4 trepte.
Unicul Rolls-Royce 40/50HP Silver Ghost Pick-Up din istorie va fi vândut la licitaţia Bonhams pe 11 noiembrie. Nu este unul dintre cele mai dorite Rolls-Royce-uri din lume, dar nici cel mai impecabil exemplar, astfel se estimează că acesta va fi vândut doar pentru 50-70 mii de dolari.
0
2,336
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!