Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Clarion a modificat o Acura NSX cu peste 370,000 km la bord şi o scoate la licitaţie pentru o cauză nobilă! (Video)

9 Octombrie 2017 - 17:32
Denis Godorozea
Producătorului nipon de sisteme audio Clarion dispune de o divizie americană numită Clarion Builds, care restaurează şi modernizează meticulos unele automobile de o importanţă istorică, printre care BMW 2002, BMW Seria 8 E31 şi prima generaţie Acura NSX.
Toate aceste restaurări nu se rezumă doar la instalarea unui sistem audio Clarion şi a unor jante pompoase. Este o restaurare ca la carte, cu dezasamblarea maşinii până la ultima piuliţă, vopsirea totală şi asamblarea cu utilizarea componentelor originale şi elemente de tuning alese cu gust. Acelaşi tratament l-a primit şi această Acura NSX cu anul de producţie 1991, care avea 230,000 de mile la bord (370,000 km)!
Transmisia manuală în 5 trepte şi motorul de 3.0 litri V6 au fost înlocuite cu o transmisie în 6 trepte şi un propulsor de 3.2 litri preluate de la un NSX mai proaspăt din 2004, fiind instalat un şi compresor mecanic, datorită căruia puterea ajunge la 408 CP, iar cuplul maxim la 401 Nm. Suspensia este una ajustabilă KW Variant 3, cauciucurile fiind Michelin Pilot Super Sport “încălţate” pe jantele forjate Volk Racing ZE40 de 18 inch pe axul faţă şi 19 inch pe axul spate, în timp ce sistemul de frânare este unul performant StopTech, iar sistemul de evacuare şi inducţie fiind AEM.
Caroseria este vopsită în culoare albastră Lamborghini Huracan Blu Caelum şi dotată cu elemente aerodinamice exclusive, printre care spoilerul frontal, difuzorul spate, spoilerul spate şi capota cu incizie de aer. Interiorul este căptuşit în piele italiană de culoare neagră şi maro, cusută cu aţă contrastantă, podul fiind îmbrăcat în Alcantara. Nu lipseşte sistemul multimedia de top Clarion NX807 cu navigaţie şi sistem de camere la 360 de grade SurroundEye, ba chiar şi un sistem de detectare cu laser şi radar!
Acest NSX restaurat şi modernizat minuţios va fi scos la licitaţia Barrett-Jackson pe 20 octombrie. Cei de la Clarion speră ca acesta să fie vândut cu cel puţin 125,000 de dolari, în timp ce toţi banii vor fi donaţi fundaţiei American Red Cross. Întregul proces de restaurare îl puteţi urmări pe canalul celor de la Clarion USA.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter