Koenigsegg Agera RS distruge recordul lui Bugatti Chiron! (Video)

Acum mai puţin de o lună cei de la Bugatti au dezvăluit recordul mondial de acceleraţie de la 0 la 400 km/h şi decelerare la 0 km/h. Pentru exerciţiul 0-400-0 km/h, Bugatti Chiron, cu Juan Pablo Montoya la volan, a avut nevoie de aproape 42 de secunde, sau mai exact 41.96 secunde. Pentru a celebra recordul, producătorul francez a şi adus la Frankfurt Chiron-ul care a înregistrat performanţa, cu cifrele 42 aplicate pe el.
Bucuria celor de la Bugatti nu a durat prea mult însă, pentru că suedezii de la Koenigsegg, au distrus acest record, înregistrând 36.44 secunde cu modelul Agera RS şi pilotul de curse Niklas Lilja!

Până la 400 km/h Agera RS a accelerat în 26.88 secunde pe o distanţă de 1,958 de metri, în timp ce decelerarea a durat 9.56 secunde pe o distanţă de 483 de metri. Distanţa totală pentru recordul 0-400-0 km/h a fost de 2,441 de metri sau cu 180 de metri mai puţin faţă de distanţa de care a avut nevoie Bugatti Chiron pentru acelaşi exerciţiu!
Şi totuşi, acest record a fost un risc, pentru că distanţa pistei era de doar 2,800 de metri, aceasta fiind utilizată practic la limită! Mai mult decât atât, au fost şi problem cu aderenţa, din cauza acoperirii alunecoase a pistei. Fiind cu tracţiune spate, roţile spate au derapat până la viteza de 183 km/h! Din această cauză a şi fost instalată o cuşcă de protecţie, care poate fi demontată în câteva ore. În condiţii identice celor, în care a fost testat Chiron, Agera RS ar fi putut demonstra un timp şi mai bun!
Până la urmă suedezilor le-a reuşit şi nici măcar nu au avut nevoie să scoată cel mai performant model al său, hyper-car-ul hibrid Regera, fiind siguri că Agera RS dispune de suficientă performanţă pentru a surclasa hyper-car-ul din Molsheim, având la activ 1,360 CP şi 1,371 Nm. Exemplarul utilizat pentru record este o Agera RS destinată unui client din SUA, care a dat acordul ca maşina sa să fie utilizată pentru a înregistra recordul. Iată de ce acest exemplar dispune de unele elemente acoperite cu bandă adezivă, pentru a proteja vopseaua.
1
2,386
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!