Mercedes-Benz recheamă peste un milion de automobile în SUA, Canada, Marea Britanie şi Germania. Airbag-ul şoferului poate fi declanşat din senin!

Cei de la Mercedes-Benz recheamă peste un milion de automobile în SUA (495,000 de unităţi), Canada (76,000 de unităţi), Marea Britanie (400,000 de unităţi) şi Germania (câteva sute de mii), care ar putea avea airbag-uri defectuoase.
Această rechemare nu are nimic în comun cu airbag-urile celor de la Takata. Reamintim că la începutul anului 2016 cei de la Mercedes-Benz au rechemat în SUA în jur de 840,000 de automobile cu airbag-uri defectuoase Takata. Acum problema se ascunde într-o combinaţie doi factori, care duce la declanşarea din senin a airbag-ului pentru şofer! După ce au fost înregistrate cinci cazuri de declanşare a airbag-ului şoferului fără nici un motiv, cei de la Mercedes-Benz au început testele interne şi au depistat că o combinaţie dintre cablajul slab securizat şi un arc defect a modulului instalat în coloana de direcţie pot provoca o descărcare electrostatică, care la rândul său poate declanşa airbag-ul. Potrivit celor de la NTHSA declanşarea spontană poate rezulta în traume şi poate provoca accidente. Problema poate fi depistată şi înlăturată rapid însă, dacă proprietarul va observa la timp indicatorul airbag-ului de culoare roşie apărut pe planşa de bord şi va merge direct în service.

Sunt afectate automobilele produse în perioada noiembrie 2011 şi iulie 2017, printre acestea fiind modelele A-Class, B-Class, C-Class, E-Class, CLA, GLA, GLC, GLK şi V-Class. Mercedes-Benz va anunţa proprietarii şi va înlătura problema gratuit.
0
2,390
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!