Noul Ferrari FXX-K Evo este mai uşor şi mai aerodinamic decât predecesorul! Livrează 1,050 CP!

Acum aproape trei ani cei de la Ferrari au dezvăluit hyper-car-ul FXX-K destinat în exclusivitate circuitelor de curse şi clienţilor speciali Ferrari. După 5,000 de kilometri de teste pe circuite reale şi experienţele acumulate din cursele de Formula 1, GT3, GTE şi Ferrari Challenge, producătorul din Maranello a elaborat noul FXX-K Evo, care duce performanţele modelului la noi extreme.
Aerodinamica hyper-car-ului a fost revizuită complet faţă de FXX-K, noul FFX-K Evo primind o bară de protecţie absolut nouă, cu incizii şi splittere revizuite, noi elemente aerodinamice încadrate în prizele de aer laterale, o bară de protecţie spate cu incizii revizuite şi ataşamente aerodinamice în partea de jos, precum şi un nou eleron spate dublu, combinat cu o aripioară verticală ce-l conectează cu acoperişul, similar prototipurilor din cursele de anduranţă. Această aripioară este dotată cu şase generatoare vortex amplasate câte trei pe ambele părţi.
Datorită noilor elemente aerodinamice forţa de apăsare a crescut cu 23% faţă de FXX-K şi este cu 75% mai mare faţă de cea a modelului de stradă Ferrari LaFerrari din care a derivat. Astfel, la viteza de 200 km/h forţa de apăsare generată este de 640 kg, iar la viteza maximă aceasta depăşeşte 830 kg. În ciuda mai multor elemente aerodinamice, noul FXX-K Evo este mai uşor, datorită implementării unui proces special de producere a elementelor din fibră de carbon, identic celui utilizat la construirea bolizilor de Formula 1.
La interior apare un nou volan, care dispune acum şi de butonul sistemului KERS, precum şi un nou display de 6.5 inch pentru camera retrovizoare şi parametrii maşinii.

Noul FXX-K Evo dispune de aceeaşi propulsie hibridă, care dezvoltă un total de 1.050 CP şi peste 900 Nm, datorită propulsorului V12 de 6.3 litri aspirat natural (860 CP şi 750 Nm) şi motorului electric de 140 kW (190 CP).
Noul Ferrari FXX-K Evo va fi disponibil atât ca o maşină completă realizată într-un număr limitat de exemplare, precum şi în calitate de pachet pentru exemplarele FXX-K existente. În sezonul 2018/2019 proprietarii noului FXX-K Evo vor fi delectaţi cu 9 ieşiri pe diverse circuite de curse, unde vor putea conduce această bestie şi aprecia îmbunătăţirile.
0
2,588
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!